iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αποφυλακίστηκε
ισοβίτης με πλαστό
πιστοποιητικό


Νέα περίπτωση Αριστείδη Φλώρου, καθώς η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά ισοβίτη που αποφυλακίστηκε με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά αναπηρίας.

Εισαγγελείς πλέον εκτός από αδικήματα για δωροδοκίες και ψευδείς βεβαιώσεις τώρα διερευνούν και για εγκληματική οργάνωση καθώς εντοπίστηκε κύκλωμα μέσα στις φυλακές για παράνομες αποφυλακίσεις κρατουμένων.

 

Όπως αναφέρεται, ενώ οι εισαγγελείς ερευνούσαν την υπόθεση Φλώρου. εντόπισαν κι άλλη περίπτωση βαρυποινίτη που βρέθηκε εκτός φυλακής με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν κύκλωμα που δρούσε μέσα στη φυλακή χορηγώντας πλαστά πιστοποιητικά, ώστε βαρυποινίτες να είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την περίπτωση που ήδη έχει εντοπιστεί, ο ισοβίτης που ήδη είναι έξω είχε καταδίκες για ανθρωποκτονία και άλλα ποινικά αδικήματα και έκανε χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκονται ήδη περίπου 340 φάκελοι αποφυλακίσεων προς έλεγχο και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη την τροποποίηση του νόμου για να μπορούν να ανακαλούνται οι παράνομες αποφυλακίσεις που στηρίζονται σε πλαστά πιστοποιητικά για την υγεία του κρατουμένου.

ΠΗΓΗ aixmi.gr