Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ύστατο αντίο
στον ήρωα
του Αιγαίου


Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 44χρονου υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, κυβερνήτη του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων διάσωσης προσφύγων και μεταναστών, περισυλλέγοντας χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης από ανακοπή καρδιάς. Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί σήμερα στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού.

Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου» όπως αποκλήθηκε και ως τέτοιος τιμήθηκε, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 - 2016, θα παραβρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. 

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Λέσβο θα κυματίζουν μεσίστιες, μετά από εντολή του Πάνου Καμμένου. Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.