Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Σωσίβιο'' στις
ελληνικές τράπεζες
από τον SSM


Ετοιμος να αναλάβει δράση προκειμένου να αμβλύνει άμεσα τις ανησυχίες για την σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών φέρεται να είναι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM).

Υπό το βάρος των δραματικών απωλειών από το τραπεζικό sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και το γενικότερα προβληματικό περιβάλλον λόγω Ιταλίας και όχι μόνο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  δεν κρύβει την ανησυχία της για τον κίνδυνο επέκτασης του προβλήματος στην Τράπεζα Πειραιώς και στις άλλες συστημικές. Όπως εκτιμούν στη Φρανκφούρτη, εάν δεν δοθεί εδώ και τώρα μια λύση (για το ζήτημα της άντλησης 500 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγων) που θα ανατρέψει το κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης για την υγεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, ο κίνδυνος εκδήλωσης μιας νέας τραπεζικής κρίσης στη χώρα μας θα παραμείνει υψηλός.

«Έχουμε ένα δένδρο που καίγεται και οφείλουμε να σβήσουμε άμεσα τη φωτιά για να μην κινδυνεύσει το δάσος» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά αναπληρωτής CEO συστημικής τράπεζας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να πάει στράφι η σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί έως σήμερα στους ισολογισμούς μας για ένα τόσο μικρό και αντιμετωπίσιμο ζήτημα».