iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σάλος από την
επίθεση μασκοφόρων
στο Α/Τ Ομόνοιας


Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία, μετά και την θρασύτατη επίθεση με μολότοφ, δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Α.Τ. Ομόνοιας που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ' Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Στην επίθεση μετείχαν περίπου πενήντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

ΦΩΤΟ protothema.gr