iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Βροχές από
την Κυριακή σε
όλη τη χώρα


Για φυσιολογική μεταβολή του καιρού, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος .

Πρόκειται για φυσιολογική μεταβολή του καιρού για την εποχή με βροχές και καταιγίδες που μόνο την Τρίτη θα είναι έντονες ειδικά στα κεντρικά και νότια, επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος. 

«Ο κόσμος από την άλλη νομίζει ότι πρόκειται για κάτι συγκλονιστικό. Δεν είναι όμως έτσι και αυτό θα καταστεί σαφές μετά το πέρας των βροχοπτώσεων», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον  Γιάννη Καλλιάνο:

Από Δευτέρα απόγευμα οι πρώτες δυνατές βροχές στα δυτικά

Καταρχήν δεν αναμένεται κάτι ουσιαστικό κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Από τη Δευτέρα το απόγευμα προς το βράδυ θα ξεκινήσει να είναι πολύ άστατος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα καθώς επίσης και σε τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας.

Την Τρίτη θα βρέξει σχεδόν σ' όλη τη χώρα - Κατά τόπους έντονα φαινόμενα 

Μέσα στην Τρίτη τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων και των κατά τόπους ισχυρών καταιγίδων θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα πιο έντονα αυτών να εκδηλώνονται στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Πιθανές καταιγίδες την Τρίτη και στην Αττική 

Προφανώς στο «παιχνίδι» των -πιθανότατα- ισχυρών καταιγίδων θα μπει και η Αττική κατά τη διάρκεια της Τρίτης. Κατά τη διάρκεια αυτής της μέρας (της Τρίτης) οι βροχές θα είναι σχεδόν γενικευμένες σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα αλλά και στο Ιόνιο. Επίσης στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα βρέχει με πιο έντονες τις βροχοπτώσεις να σημειώνονται σε περιοχές των Κυκλάδων, της νότιας Κρήτης, τοπικά των Δωδεκανήσων και ίσως και σε τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι τοπικά θα προβληματίσουν τα μικρά πλοία - 7 με 8 μποφόρ οι εντάσεις τους 

Από πλευράς ανέμων φαίνεται ότι δεν θα ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας και επομένως ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα τα μικρά πλοία.