Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επίσημη θέση
του δημάρχου για
τους δασικούς χάρτες


Αφορμή για προβληματισμό αλλά και την επίσημη απάντηση του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου για τους δασικούς χάρτες έδωσε η ερώτηση του Δαμιανού Φαφούτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε πως το τοπίο είναι θολό για τους πυρόπληκτους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στο Κόκκινο Λιμανάκι, καθώς το ιριδίζων χρώμα καλύπτει όλη την περιοχή, ενώ από τη Δημοκρατίας και κάτω, δηλαδή η παραλιακή ζώνη φαίνεται ως καθαρά δασική.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς διευκρίνισε κατηγορηματικά πως η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε ''περίοδο χάριτος'' έναν συν έναν χρόνο, καθώς εξαιρέθηκαν οι πυρόπληκτες περιοχές από τους χάρτες. Σημείωσε το εξής σημαντικό, ότι οι χάρτες αυτοί απεικονίζουν την περιοχή αν ίσχυαν, συνεπώς δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα.

''Πήραμε ανάσα'' είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος "δεν λύσαμε οριστικά το πρόβλημα" και πρόσθεσε πως υπάρχουν οι αεροφωτογραφίες του 1945 που εκεί θα υπάρξει φωτοερμηνεία, ενώ ''πατάμε'' και πάνω στον νόμο περί οικιστικών πυκνώσεων.

Το συμπέρασμα είναι πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα οριστικά για τα σπίτια που καταστράφηκαν, αλλά ο κ. Μπουρνούς περιέγραψε μια εικόνα αισιοδοξίας. Το γράφουμε απλά χωρίς όμως να είμαστε ειδικοί γιατί σε αυτή την πολυπλόκαμη υπόθεση εμπλέκονται το δασαρχείο, υπουργείο, υπηρεσίες, δήμοι, πολεοδομίες και ότι άλλο μπορεί να προσθέσει το ''τέρας της γραφειοκρατίας'' όπως το χαρακτήρισε εύστοχα ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.