iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Μειώνονται οι
εισφορές προς
τον ΕΦΚΑ


Εντός της εβδομάδας θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τη μείωση των υποχρεωτικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, σε υλοποίηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το βήμα της ΔΕΘ.

Αυτό δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να αγγίξει και να ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος παρεμβάσεων και δημοσιονομικός χώρος να ελαφρυνθούν κάποια στρώματα. Το νομοσχέδιο θα μπει αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε η κυρία Βάκη.

Μείωση εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες

Όπως διευκρίνισε, «από 200 έως 4.700 ευρώ κυμαίνεται το ετήσιο όφελος για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες από τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ, που θα έλθουν το 2019 [...] επίσης προβλέπεται μείωση εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλάζοντας και το βασικό ασφάλιστρο της κύριας σύνταξης από 20% που ήταν σε 13% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος, προβλέπεται μείωση μεταβατικών ασφαλίστρων και για τους νέους επιστήμονες που έχουν έως πέντε έτη δραστηριότητας.