iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Δρομολογούνται
δύο νέα σχολεία
στην αν. Αττική


Δελτίο Τύπου του υπουργείου υποδομών και μεταφορών.
Ο Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία δύο νέων σχολείων στην Ανατολική Αττική.
Ο κος Χρήστος Σπίρτζης, γνωρίζοντας το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργούσε στην τοπική κοινωνία των δύο δήμων η μη ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων ξεπέρασε τις γραφειοκρατικές εμπλοκές και με τις αποφάσεις του, έθεσε σε ισχύ τις παγωμένες και ανεκτέλεστες απαλλοτριώσεις.
Η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Πόρτο Ράφτη και του 3ουΝηπιαγωγείου Γλυκών Νερών,  αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Πολλές φορές στο παρελθόν η προβληματική σχολική στέγη των δύο διδακτηρίων αποτέλεσε αντικείμενο κινητοποιήσεων και σφοδρών παραπόνων, τόσο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όσο και των δημοτικών αρχών, καθώς οι μαθητές των  εν λόγω σχολικών μονάδων στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα ακατάλληλα κτίρια με πολλαπλά προβλήματα.
Με δύο αποφάσεις του  Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  διατηρούνται σε ισχύ οι απαλλοτριώσεις των ακινήτων, όπου προβλέπεται να ανεγερθούν τα δύο σχολεία. Η ιστορία των δύο σχολείων είναι μακρά και πικρή. Το 2008 και το 2010 εκδόθηκαν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των αρμόδιων  Υπουργών για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των οικοπέδων, στα οποία στη συνέχεια θα ανεγείρονταν το  2ο δημοτικό σχολείο Πόρτο Ράφτη και το 3ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών αντίστοιχα. Ωστόσο, οι παραπάνω αποφάσεις απαλλοτριώσεων είχαν ανακληθεί αυτοδίκαια, λόγω παρέλευσης του 18μηνου από την έκδοση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες καθορίστηκαν οι προσωρινές τιμές αποζημίωσης των ιδιοκτητών. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υπέβαλλαν εμπρόθεσμα αίτηση / δήλωση ότι επιθυμούν την διατήρηση των προαναφερθεισών απαλλοτριώσεων.
Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι τώρα, μετά τη λύση που δόθηκε με τις δύο υπουργικές αποφάσεις,  να αποκτηθούν τα ταχύτερο δυνατό τα ακίνητα για να δρομολογηθεί άμεσα η ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων.