Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζητήθηκε η αγωγή
κατά του
προέδρου του ΣΑΤΑ


«Είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό επίπεδο και σε αυτό το μέτρο κινήθηκε».

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υπερασπίστηκε σήμερα στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο, σε βάρος του οποίου κατέθεσε αγωγή η εταιρεία Taxibeat, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Η αγωγή αφορά δηλώσεις αλλά και αρθρογραφία του κ. Λυμπερόπουλου, ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί σε βάρος του, την αμαύρωση της φήμης της Taxibeat. 

Στην αγωγή αναφέρεται πως ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ «έχει προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώσει του Θύμιου Λυμπερόπουλου ότι τα από μέρους του διαδοθέντα είναι πλήρως αναληθή». 

Μεταξύ των δηλώσεων που αποδίδονται στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ είναι ο ισχυρισμός του ότι από το 2011 η Taxibeat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και διατηρεί off shore εταιρείες σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της.