Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Ντου'' από
μαθητές στο
υπουργείο παιδείας


Εισβολή στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονταν για τον νόμο Γαβρόγλου και τις αλλαγές στην Παιδεία.

Ενώ η πλειοψηφία των μαθητών είχε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατόπιν συνεννόησης αντιπροσωπεία μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών επρόκειτο να μπει στο υπουργείο προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα τους. Τη στιγμή που η πόρτα άνοιξε, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν έφοδο και για ακόμα μια φορά αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το κτίριο. Εν συνέχεια, παραβίασαν τα ρολά του υπουργείου που εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό και εισέβαλαν ξανά στο εσωτερικό του.

Πάντως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απουσιάζει.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν ξανά στο γραφείο του υπουργού διαμαρτυρόμενοι έτσι για τη μη παρουσία του εκεί, καθώς είχαν αιτηθεί συνάντηση εδώ και ημέρες. Παρέμειναν συμβολικά στο υπουργικό γραφείο για πέντε λεπτά όπου φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό.

Στη συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά, ωστόσο μέχρι τώρα παραμένουν εντός του υπουργείου. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων τους.

ΦΩΤΟ Αρχείου