Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς
για τους
δασικούς χάρτες


Αίσθηση προκαλεί ανάρτηση στο διαδίκτυο του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.

"Με αφορμή την-προ ημερών- εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ. Βασιλόπουλος σε ξενοδοχείο της πόλης μας, με θέμα την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, έκαναν- όπως στο παρελθόν- την εμφάνισή τους διάφοροι Δόκτωρες των Δασών για να προστατέψουν ταχα τους κατοίκους της Ραφήνας.
Στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όταν το 2003 δημοσιεύθηκαν οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου Μεσογείων (ΦΕΚ199Δ'/2003) και οι τότε κρατούντες είχαν επιστρατεύσει γνωστούς "Δόκτορες" για να ενημερώσουν και "προστατεύσουν" τους κατοίκους με το κατάλληλο τίμημα. Εκπονήθηκαν τότε εκατοντάδες "μελέτες φωτοερμηνείας" που κατέληξαν άκαρπες, άλλα καρπερές για την τσέπη κάποιων.
Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό, πριν την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε με την βοήθεια Επιστημόνων και κατέθεσε στο ηλεκτρονικό σύστημα της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. και του Υ.ΠΕ.Κ.Α. έγκαιρα όλες τις μελέτες οριοθέτησης των οικισμών εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Μάλιστα ρεκόρ όλης της επικράτειας, υπήρξε το γεγονός ότι ο Δήμος μας, ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μελέτες οριοθέτησης. Σήμερα ως Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου είμαι περήφανος που με τις ενέργειες αυτές θωρακίσαμε τους οικισμούς μας, διασφαλίσαμε ότι το 90% των δημοτών μας δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αντιρρήσεις κατά του Δασικού Χάρτη και να προβούν σε έξοδα ενώ παράλληλα αποτρέψαμε τη δημιουργία φαινομένων εκμετάλλευσης κατά των δημοτών.
Η όλη ευθύνη μεταφέρθηκε στο Δήμο. Ραφηνας-Πικερμιου όπου σε 1+1 χρόνο θα καταθέσει για λογαριασμό των κατοίκων που είναι μέσα στα ιώδη περιγράμματα (μη νόμιμοι οικισμοί) και μαύρα περιγράμματα (εκρεμμείς πολεοδομικές μελέτες) τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο για απένταξη των περιοχών απο το χαρακτηρισμό που έχει δώσει το δασαρχείο.
Καλό θα ήταν ο - εκ Πικερμίου-ορμώμενος υποψήφιος να έχει ως πρώτο μέλημα την προστασία των Δημοτών και όχι την αλόγιστη προσωπική προβολή. Η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα στα προβλήματα των Δημοτών και έχει προνοήσει για την συνεχή διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ιδιοκτησιών τους.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται - από την πρώτη στιγμή- καθημερινά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να παίρνουν τις πληροφορίες που επιθυμούν, σχετικά με την ανάρτηση δασικών χαρτών, όπου γίνεται και προβολή σε οθόνη των επιμέρους ιδιοκτησιών.
Τα ανωτέρω προς ενημέρωση για τον καταιγισμό παραπληροφόρησης που δέχονται οι πολίτες για δήθεν "ολιγωρία" της δημοτικής αρχής και διασπορά ανακριβών πληροφοριών.