Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 75% των
επιδομάτων ως
τις 25 Νοεμβρίου


''Το 75% όλων των επιδομάτων στους πυροπαθείς θα δοθεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας'' τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου απαντώντας σε ερώτηση του Δαμιανού Φαφούτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς διευκρίνισε για ακόμη μία φορά πως η γραφειοκρατία είναι εμπόδιο στην άμεση πληρωμή των δικαιούχων, καθώς μεσολαβεί ο έλεγχος του επιτρόπου, ενώ ο πολύπλοκος αλγόριθμος για την οικοσκευή περιλάμβανε τα μέλη της οικογένειας, τα τετραγωνικά και τον χαρακτηρισμό του σπιτιού. 

Ο κ. Μπουρνούς επίσης ανακοίνωσε πως υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για τη δικαιοδοσία του δήμου στον ερανικό λογαριασμό του 1.100.000 ευρώ που έχει συγκεντρωθεί έως τώρα. ''Όλα θα είναι διαφανή αφού θα τα ελέγχει η πενταμελής επιτροπή του δήμου που περιλαμβάνει και συμβούλους της αντιπολίτευσης'' επισήμανε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως θα ακολουθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και άνωθεν κυβερνητική έγκριση. Πάντως παραμένει άγνωστο αν αυτό το ποσό θα διατεθεί σε μετρητά στους πυροπαθείς (το πιο απίθανο) ή θα αξιοποιηθεί για έργα στις πληγείσες περιοχές (το πιο πιθανό). Μιά ''μέση λύση'' θα ήταν το πιο σωστό, δίκαιο και ανθρώπινο, (δηλαδή και μετρητά στους πυροπαθείς και έργα) αλλά δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα.