iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Πωλείται το
''στρατηγείο'' των
Ιεχωβάδων στην Αθήνα


Πωλητήριο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη λεωφόρο Κηφισίας έβαλε η “εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά”, με στόχο να αξιοποιηθεί το ακίνητο από επενδυτές και να γίνει ακόμη και εμπορικό κέντρο.

Μια έκταση – φιλέτο σχεδόν 11 στρεμμάτων με κτίρια που ξεπερνούν τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα αξίας πάνω από 16 εκατομμυρίων ευρώ έχουν βγει στο σφυρί μέσω μεγάλου μεσιτικού – επενδυτικού γραφείου με τις πληροφορίες να λένε πως υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές. Άλλωστε το σημείο που βρίσκονται οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, στην λεωφόρο Κηφισίας στη συμβολή με την Αττική οδό, στο λεγόμενο “δακτυλίδι”, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επενδυτές. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη κρυφός διαγωνισμός όπου ο ενδιαφερόμενος μπαίνει μέσα σε ειδικό σαιτ με τη χρήση κωδικών και κάνει την προσφορά του έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος πλειοδότης. Αρχική τιμή πώλησης; 15.9 εκατομμύρια ευρώ!

Επισήμως η “εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά” υποστηρίζει πως το πωλητήριο μπήκε γιατί οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν κάλυπταν τις τρέχουσες ανάγκες. Όμως παράλληλα διευκρινίζουν πως λειτουργούν βάσει εθελοντικών συνεισφορών πιστών και φίλων όποτε φροντίζουν πάντα να κάνουν προσεκτική χρήση των πόρων αυτών. Έτσι εδώ και λίγους μήνες μεταφέρθηκαν σε νέους χώρους στην περιοχή της Δραπετσώνας και ανέθεσαν σε μεγάλο γραφείο να πουλήσει και να αξιοποιήσει τους συγκεκριμένους χώρους. 

Μέχρι στιγμής, παρά το έντονο ενδιαφέρον, δεν βρέθηκε ο αγοραστής που θα δώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν διαμερίσματα, γραφεία, χώρους εστιάσεις, ακόμη και αίθουσες συνεδριάσεων.