iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Hot spot Σάμου
5000 μετανάστες σε
χώρο 700 θέσεων


Σε τραγικές συνθήκες οιονεί ομηρίας διαβιούν οι μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. 

Η κατάσταση είναι οριακή και δύσκολη, καθώς σε εγκαταστάσεις χωρητικότητας 700 ατόμων βρίσκονται αυτή τη στιγμή 5.000 άτομα, και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα. Σε κατεπείγουσα επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος προειδοποιούν ότι «ήδη η πρώτη ελαφρά βροχή προκάλεσε ανησυχητικές καταστάσεις. Ακολουθούν καταιγίδες, επιδείνωση του καιρού και κρύο». 

Μάλιστα, οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και καλούν τον κ. Βίτσα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ. 

«Αρχίστε από σήμερα την αποσυμφόρηση του νησιού και ολοκληρώστε την τις επόμενες ημέρες. Μεταφέρετε όσους μετανάστες- πρόσφυγες χρειάζεται, ώστε το ΚΥΤ να λειτουργεί σύμφωνα με τη χωρητικότητά του», επισημαίνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κατάσταση μέρα με τη μέρα κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Και τότε αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Κυβέρνηση, εσείς και η Κυβέρνηση».