iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Δικάζεται ο
Αρτέμης Σώρρας
στην Κρήτη


Για την Τετάρτη έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη που αφορά στις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης.

Στο εδώλιο παραπέμπονται εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο Αρτέμης Σώρρας. 

Μάρτυρας κατηγορίας είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση σχετίζεται με την αναφορά που είχε κάνει πρώτος πανελλαδικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στην εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως αναφέρει το cretalive.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί με επεισοδιακό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα αρχικώς ζήτησε να ακυρωθεί το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδικασμένο, αίτημα που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος της προέδρου και της Εισαγγελέως, ζητώντας την εξαίρεσή τους, αίτημα που επίσης απορρίφθηκε.

Ακολούθησε νέο αίτημα αναβολής για την προφύλαξη της διαδικασίας, καθώς, όπως είπε, το κλίμα είχε διαταραχθεί και υπήρχε δυσπιστία μετά και τη μήνυση που υποβλήθηκε. Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι για να αποφανθεί και εν τέλει ανακοινώθηκε ότι η δίκη αναβάλλεται για τις 21 Νοεμβρίου του 2018.

Για την ερχόμενη Τετάρτη, τα προηγούμενα 24ωρα, οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις" καλούσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.