Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα
αντιπροσωπεία
του Πατριαρχείου


Στην Αθήνα θα βρεθεί αντιπροσωπεία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης, ώστε να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vimaorthodoxias, που μετέδωσε αυτή την είδηση, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του για τις συζητήσεις αλλά και το κείμενο συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Κύκλοι από το Φανάρι αναφέρουν, στην ίδια ιστοσελίδα, ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παράλληλα, τονίζουν ότι ο κ. Βαρθολομαίος έπρεπε να είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή, ενώ μάλιστα υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.