iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Και εργαζόμενος
στο ΕΚΑΒ φυλακή
για πλαστό πτυχίο


Ακόμη μία υπόθεση πλαστού πτυχίου, στην οποία η Δικαιοσύνη εξήντλησε την αυστηρότητά της φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr και αφορά στο απολυτήριο τεχνικού λυκείου που πλαστογράφησε ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, γιατί -παρότι είχε τελειώσει τη σχολή- τον είχαν ενημερώσει -«λανθασμένα» όπως λέει- ότι δεν μπορεί να διοριστεί με απολυτήριο από σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ. 

Ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 20 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή του είναι ακόμη πιο αυστηρή από αυτή που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια στον Βόλο, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο ΣΤ' Δημοτικού. 

«Όταν ανακοινώθηκε η ποινή μου, ακούστηκε μια βοή στο δικαστήριο. Όλοι εξεπλάγησαν. Κανένας δεν περίμενε ότι θα έτρωγα 20 χρόνια», αναφέρει o εργαζόμενος στο protothema.gr, περιγράφοντας την ιστορία του. Όπως λέει, περίμενε σε μια καλύτερη μοίρα στο Εφετείο, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά διαψεύστηκε. 

«Δυστυχώς, μου επέβαλαν 13 χρόνια κάθειρξη. Την επόμενη στιγμή, οδηγούμαι στην κλούβα. Έμεινα στο μεταγωγών για 7 ημέρες και μετά στις φυλακές Χαλκίδας, αναφέρει. Στις φυλακές έμεινε για 1,5 μήνα, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής του και αποφυλακίστηκε. Πλέον, ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και περιμένει την απόφαση.