Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Δομή πυροπαθών
στο επίκεντρο του
δημοτικού συμβουλίου


Μια προ ημερησίας διατάξεως ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψηφίου δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Δαμιανού Φαφούτη για τη Δομή πυροπλήκτων αλλά και τα συσσίτια ήταν η μοναδική ενδιαφέρουσα πριν αρχίσει η συνεδρίαση.

Ο κ. Φαφούτης ζήτησε να πληροφορηθεί για τις πιστώσεις της Δομής η οποία ακόμη όπως είπε δεν έχει ρολά ή κουρτίνες, τα πατώματα είναι από τσιμέντο με σκόνη, η υγρασία ενδεχομένως προκαλεί προβλήματα στα τρόφιμα, ενώ τόνισε και τα θέματα της μυοκτονίας και απεντόμωσης. Επίσης ρώτησε τι γίνεται με τα συσσίτια τις 140 μερίδες φαγητού για τους πυροπαθείς, γιατί έχει πληροφορία πως οι 120 μερίδες είναι από την Εκκλησία της Ανάληψης. Ο κ. Φαφούτης μάλιστα εξήρε την ευγένεια και εξυπηρέτηση των παιδιών της Δομής.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς σημείωσε πως στρώθηκε ''εξισωτική'' όπως ονομάζεται στην ειδική ορολογία των πολιτικών μηχανικών, δεν υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης που λύθηκε, αν και παραδέχτηκε πως δεν είναι ολοκληρωμένο το κτίριο που όντως δεν έχει πλακάκια. Για τα ρολά είπε πως δεν είναι μείζον πρόβλημα, ευελπιστώντας πως την άνοιξη του 2019 ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί η "αποστολή'' της Δομής. Για τα συσσίτια υπογράμμισε πως η επιχορήγηση των 100.000 ευρώ του υπουργείου εσωτερικών αναλώθηκε στο 80%, αλλά συνεχίζεται απρόσκοπτα η διανομή των συσσιτίων στους πυροπαθείς με ανάθεση σε εταιρία ανά 2,9 ευρώ η μερίδα τονίζοντας και τη συμβολή της Εκκλησίας.