Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Να εξεταστώ με
τον υπαρχηγό''
ζητεί ο Ριχάρδος


Την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον «συναρχηγό» του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού ζητά ο γνωστός ενεχυροδανειστής.

Την ώρα που συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων- όπου μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου άλλοι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση- ο Ριχάρδος Μυλωνάς με αίτημά του προς την ανακρίτρια ζητά να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Τούρκο υπήκοο συριακής καταγωγής, που φέρεται να είναι ο «συναρχηγός» του κυκλώματος και ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.

Επίσης, ο γνωστός ενεχυροδανειστής, με το αίτημα που κατέθεσε δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζητά προτού απολογηθεί να διοριστεί και να εξεταστεί πραγματογνώμονας, ειδικός τελωνειακός υπάλληλος και δη του τελωνείου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», που ασχολείται με τις εξαγωγές χρυσού, για να αποσαφηνίσει πώς γίνεται η διαδικασία διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων.

Ακόμη, στο αίτημά του, αναφέρει ότι έχει συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό του στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού «και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα».

ΦΩΤΟ Eurokinissi