Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δράσεις του
δημοτικού θεάτρου
Μαραθώνα


Το ραντεβού με τις ανοικτές ομιλίες ανανεώνεται και συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά.

Ένα ραντεβού με την ιστορία, τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό, αλλά και κοινωνικά θέματα, θα είναι οι φετινές συναντήσεις μας, με ιδιαίτερα αξιόλογους ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο χώρο τους. Από φέτος η συγκεκριμένη δράση θα είναι σε συνδιοργάνωση του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα με την ΚΕΔΜΑ.

Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν από Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουν έως και και αρχές Μαρτίου. Πιστεύουμε ότι και φέτος θα κρατήσουμε το ενδιαφέρον των δημοτών μας, που μας τιμούν με την παρουσία τους, προσφέροντας μια γόνιμη και εποικοδομητική δίωρη συνάντηση, επιμορφωτικού χαρακτήρα με καλεσμένους υψηλού επιπέδου, όπως συμβαίνει από την πρώτη ώρα, με τη δράση των ανοιχτών ομιλιών «Κάθε Τρίτη και Κάτι Άλλο».

Ξανά μαζί από 4 Δεκεμβρίου στην βιβλιοθήκη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης, στις 7μ.μ.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα για το 2018

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου θα υποδεχτούμε την κυρία Νίκη Τσιρώνη, με θέμα:

«Το βιβλίο, κείμενο και αντικείμενο. Ένα ταξίδι στην ιστορία και την τέχνη του βιβλίου».

Με αφορμή την Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, θα κάνουμε μία αναδρομή στην ιστορία και την τέχνη του βιβλίου από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι τη σύγχρονη εποχή με έμφαση την κοινωνική ιστορία του βιβλίου, τους πολλαπλούς του συμβολισμούς και τη χρήση του ως σύμβολο εξουσίας και κύρους στο Βυζάντιο αλλά και τους αιώνες που ακολούθησαν την Πτώση της Πόλης. Συλλογές, βιβλιοθήκες και άνθρωποι που συνδέθηκαν με την ιστορία του βιβλίου θα σταθούν αφορμή για αυτή την περιήγηση από το χειρόγραφο στο έντυπο βιβλίο φτάνοντας μέχρι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.

Νίκη Τσιρώνη βυζαντινολόγος. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard & επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, Vancouver

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

Θέμα : «Το τρένο φεύγει στις 8» αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου και τη Λούλα Αναγνωστάκη».

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Θανάσης Νιάρχος θα μας μιλήσει για τον προσωπικό του φίλο Μάνο Ελευθερίου το έργο και τη ζωή του, και αντίστοιχα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης , ερευνητής του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη. Θα τιμήσουμε δύο μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή ένα χρόνο πριν.

18 Δεκεμβρίου

Θέμα : «Αλλάζει το κλίμα αλλάζουμε και εμείς». Ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς θα μας μιλήσει για τις κλιματολογικές αλλαγές και πως προσαρμόζεται ο άνθρωπος σε αυτές.