Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστικό
''θρίλερ'' με
τον Ριχάρδο


Εμπλοκή στην αποφυλάκιση των 8 κρατουμένων ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, για κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού μετά την κίνηση της ανακρίτριας να ανακαλέσει την προσωρινή τους κράτηση.

Η εμπλοκή παρουσιάζεται γιατί η εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη την σύμφωνη γνώμη της στην ανακρίτρια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει διαφορετική νομική άποψη για το θέμα της λαθρεμπορίας, επικαλούμενη άλλες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις.
 
Έτσι η επόμενη δικονομική κίνηση που μελετούν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους είναι η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκιση των οκτώ. Ήδη οι συνήγοροι ετοιμάζονται για την κίνηση αυτή, υποβάλλοντας πρόσφυγες που θα κριθούν από τρεις πλέον δικαστές, μέλη του δικαστικού συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η αποφυλάκιση των οκτώ θα καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αποκαλύφθηκαν οι πρωτοφανείς παραλείψεις στη δικογραφία για το λαθρεμπόριο χρυσού που είχαν ως αποτέλεσμα στην ανάκληση της προφυλάκισης των οκτώ προσωρινά κρατουμένων στην υπόθεση, ανάμεσά τους και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.