iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 27 Μαΐου 2019

Βασίλης Πιστικίδης:
''Θα πορευτώ με
αρχές και αξίες''

Την υποψηφιοτητά του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου ανακοίνωσε επισήμως σε συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Πιστικίδης.

Ο τέως δήμαρχος και νυν γενικός γραμματέας του δήμου, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του κυρίους Μισοκοίλη, Παλπατζή, Χαχολάκη, Παροικάκη και την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Ηρώ Πούλη (απουσίαζε λόγω υποχρέωσης η σύμβουλος Μαρία Μάρκου Ρούση) παρουσίασε τη διακήρυξη του συνδυασμού του Νέα Αρχή.

Η διακήρυξη

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου,

Eχουμε μπροστά μας, σε σχεδόν 6 μήνες, τη μεγάλη πρόκληση των Δημοτικών Εκλογών του 2019 και πρέπει να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του Δήμου μας, το οποίο απαιτεί και επιβάλλει συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, οι στενές κομματικές ή παραταξιακές περιχαρακώσεις δεν έχουν θέση στο νέο τοπίο όπως διαμορφώνεται μέσα από το νέο πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και την οικονομική πραγματικότητα που πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Άνθρωποι με ήθος, εντιμότητα και γνώση των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με διάθεση για προσφορά, καλούνται να συμπαραταχτούν, να συνδιαλέγονται, να συναποφασίζουν και να συμπράττουν ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών για την υπεράσπιση των συλλογικών συμφερόντων της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας. Γι αυτό, όλοι εμείς που ενστερνιζόμαστε αυτή την διακήρυξη, δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε την αναγκαία υπέρβαση για το μέλλον, υποσχόμενοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου μας.

Επιλέγουμε ένα μοντέλο συνεργασίας που ενώνει τις τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που δεν αποδέχονται για τον Δήμο το ρόλο μόνον μιας γραφειοκρατικής υπηρεσίας με όλα τα μειονεκτήματα των δημοσίων υπηρεσιών. Ένα Δήμο που δεν επιδιώκει να λειτουργήσει ως μια επιπλέον εξουσία απέναντι στους δημότες αλλά αντίθετα στέκεται δίπλα στον δημότη, στις καθημερινές του ανάγκες και προσδοκίες, χωρίς σκοπιμότητες και με ισότιμη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, μακριά από αποκλεισμούς οι οποίοι στερούν το δικαίωμα έκφρασης στον κάθε δημότη, στη κάθε γειτονιά ή οικισμό.

Απέναντι σε λογικές μηδενισμού προτάσσουμε την διάθεση άξιων δυνάμεων του τόπου μας για συμμετοχική δημοκρατία με όραμα.

Απέναντι σε λογικές εκδικητικότητας και απαξίωσης των προηγούμενων δημοτικών αρχών, προτάσσουμε την καλύτερη αξιοποίηση όσων θετικών έγιναν από όλες τις διοικήσεις, ως βάση για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο.

Πίστη μας είναι ότι η ποιότητα της ζωής μιας πόλης αποτελεί σημαντική παράμετρο ώστε η πόλη να γίνει ανταγωνιστική, φιλική για τους κατοίκους της και πόλη έλξης για επενδύσεις και επισκέπτες. Με την αυτοδιοικητική πρωτοβουλία μας, φιλοδοξούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας, με τους δημότες πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια ώστε μαζί να συν-διαμορφώνουμε το μέλλον. Το νέο πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση διαφοροποιεί τη λογική που συνήθως διέπει την εκλογική μάχη και πρέπει να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, στις νέες ευκαιρίες και στις μεταρρυθμιστικές δράσεις. Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστούν πεδίο δράσης για Διεκδίκηση, Συνεργασία, Δημιουργία, Καινοτομία, Ισόρροπη Αειφόρο Ανάπτυξη και Χρηστή Διοίκηση στον Δήμο.

  Διεκδίκηση από τη κεντρική διοίκηση των απαραίτητων πόρων για την ολοκληρωμένη λειτουργία των νέων αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν στους Δήμους

  Συνεργασία όλων των δυνάμεων που αγαπούν τον τόπο και θέτουν ως προτεραιότητα την Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Υγεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, τον Αθλητισμό

Δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης σε κάθε γειτονιά με πολεοδομικές παρεμβάσεις και γνώμονα το σεβασμό στον πολίτη, στον άνθρωπο, στη νέα γενιά

 Καινοτομία με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στήριξη επιχειρηματικών δράσεων ώστε να διατηρηθούν υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.

 Ισόρροπη Αειφόρο Ανάπτυξη στη Ραφήνα, στο Πικέρμι και στη περιφέρεια, για την προστασία του Περιβάλλοντος, την Καθαριότητα, την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, την διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

 Χρηστή Διοίκηση στον Δήμο, με διαφανή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις αρχές της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας με πλήρη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και στόχο την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες

Ήταν και παραμένει βασική μας θέση ότι δεν υπάρχει η «πρωτεύουσα πόλη» στο δίπολο Πικέρμι-Ραφήνα, αφού κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία γνωρίζουμε και θα τα διαχειριστούμε ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, για να αποκτήσει ο Δήμος νέα δυναμική, δυναμική δημιουργίας.

Θέλω σε αυτή την πρώτη επικοινωνία μου μαζί σας, ξεκάθαρα να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και μου αναγνωρίζουν αρχές και αξίες.

Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, τους νέους μας, έξω και πάνω από κομματικές ταυτότητες, χωρίς αποκλεισμούς, δεσμεύσεις και στείρες προκαταλήψεις, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια στο κτίσιμο του θεσμού της αυτοδιοίκησης με συνεργασία, συναίνεση και συγκλίσεις.

Τώρα ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί μια νέα ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, μια ελπιδοφόρα δύναμη, ικανή να θέσει τα θεμέλια για έναν ισχυρό, σύγχρονο και πρωτοπόρο Δήμο.

Έχουμε γνώση και εμπειρία, μπορούμε να κάνουμε μια Νέα Αρχή,

για τη Ραφήνα και το Πικέρμι του μέλλοντος.

 


Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr