Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφισμα κατά
της βίας από το
δημοτικό συμβούλιο


Ψήφισμα κατά της πολιτικής βίας με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στην πλατεία της Ραφήνας, ζήτησε να εκδώσει το δημοτικό συμβούλιο ο Μύρων Τσαγκαράκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος πήρε τον λόγο από τον πρόεδρο του Σώματος Κωνσταντίνο Μώρο στην προ ημερησίας διατάξεως διαδικασία και ακολούθησε ψηφοφορία με 16 από τους 18 παρόντες να τίθενται υπέρ της συζήτησης του θέματος, Μειοψήφισε η Δήμητρα Τσεβά η οποία αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο υποστηρίζοντας πως έτσι διαιωνίζεται μία βαριά ατμόσφαιρα και καλό θα ήταν τέτοια περιστατικά να περνούν στη λήθη. Και η Αμαλία Τόκα είπε όχι ενώ πριν δέκα λεπτά είχε ταχθεί υπέρ της συζήτησης.

Με προτροπή του Αντώνη Παλπατζή ο οποίος είπε πως δεν κατάλαβε για ποιό ακριβώς περιστατικό θα συζητήσουν, τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε δηλαδή, ο πρόεδρος παρακάλεσε τον κ. Τσαγκαράκη να γίνει πιο συγκεκριμένος, ενώ τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην δήμαρχο Ανδρέα Κεχαγιόγλου. ''Δεν σήκωσα τα χέρια μου'' είπε χαρακτηριστικά ''όταν με έπιασε από τα πέτα και με απώθησε ένα μέτρο. Αν χτυπούσα έναν γηραιό κύριο θα έχανα το δίκιο μου. Πρόκειται για πολιτική κατάντια αυτή η συμπεριφορά''.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαγκαράκης σημείωσε πως ό,τι σπέρνεις θερίζεις και όποιος συμβάλει στην πόλωση στο δημοτικό συμβούλιο πυροδοτεί θερμοκέφαλους στην κοινωνία. Η στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων με απουσία επιχειρημάτων δεν οδηγεί στην κατάληψη της εξουσίας, αλλά σε απρόβλεπτη ένταση. Από την ίδια μήτρα προέρχεται και το επεισόδιο στην πλατεία και η τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι" επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαγκαράκης.