iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Δωρεάν γιορτινές
εκδηλώσεις στους
δήμους της Αττικής


 

Η πόλη του Ζωγράφου γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πρόγραμμα που ενώνει μικρούς και μεγάλους, μαθητές σχολείων και αθλητές, τραγουδιστές και χορευτές, ξωτικά και βοηθούς του Άη Βασίλη.

 Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι γιορτές δονούν τις πλατείες Αλεξανδρή, Τερζάκη, Ελευθερίας, τους δρόμους της περιοχής, τον δημοτικό κινηματογράφο Αλέκα και τη βίλα Ζωγράφου με δεκάδες απανωτά ραντεβού. Από το πρόγραμμα στον πολυχώρο Αλέκα ξεχωρίζουμε το αφιέρωμα στον Μανόλη Ρασούλη (27/12, 9 μ.μ.), όπως και το λαϊκό πρόγραμμα Μελίνας Κανά-Κατερίνα Κούκα-Θέμη Καραμουρατίδη που είχαμε δει στην Ταράτσα του Φοίβου (30/11, 9 μ.μ.), ενώ στη βίλα Ζωγράφου βλέπουμε μεταξύ άλλων την παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου από την Ιρίνα Μπόικο, «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων» (22-23/12, 29-30/12, 6 μ.μ.). Καθ’ όλο το διάστημα των γιορτών, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με πρωτότυπα παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους (XmasEscapeRoom, εργαστήρια και κατασκευές). Προαιρετική προσφορά τσε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του δήμου. 

Τη μαγεία των Χριστουγέννων φέρνουν τέσσερα γιορτινά πάρκα του Άη Βασίλη στα νότια της πόλης. Στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Δωδεκανήσου και στην πλατεία Παύλου Μελά έρχονται παιχνίδια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και θεματικά δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους.Παράλληλα, στο πάρκο της Μαρίνα Ζέας, πέρα από παγοδρόμιο, καρουζέλ, τραμπολίνο και πίστα καρτ, κάνουν στάση δημοφιλείς τραγουδιστές. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ανεβαίνει στο πάλκο ο Γιάννης Ζουγανέλης (1 μ.μ.) και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου η Ειρήνη Παπαδοπούλου με τον BO (1 μ.μ.). Επίσης, δίνουμε ραντεβού στο δημαρχείο στις 22/12 για την εκδήλωση «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά», και σε όλο το εορταστικό διάστημα ακολουθούμε τη Φιλαρμονική στις γειτονιές, ενώ δεν είναι λίγες οι αφορμές για να επισκεφθούμε την Δημοτική Πινακοθήκη και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. 

Για ακόμη μία χρονιά, ο Δήμος Περιστερίου αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (τουλάχιστον στο δυτικό μετερίζι) με συνολικά 383 δωρεάν εκδηλώσεις. Στη στολισμένη πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, με το φωτισμένο δέντρο, τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, τα γιορτινά τρενάκια, το καρουζέλ και τη σκηνή, κάθε μέρα δεκάδες ραντεβού μας καλούν. Από παιδικές παραστάσεις, θέατρο σκιών καραγκιόζη, περφόρμ ταχυδακτυλουργών και εργαστήρια μέχρι face painting, μουσικές βραδιές (με Λευτέρη Πανταζή, Βερτζί Μαβί κά) και διαδραστικές παραστάσεις, μας περιμένουν. Παράλληλα, δράσεις στην πρώτη Παιδική Χαρά - 9 Μούσες με το εορταστικό Καραβάκι και το «Σπίτι του Αϊ Βασίλη», στον κινηματοθέατρο Κ. ΓΑΒΡΑΣ στην Κηπούπολη και στο Θέατρο «Πολιτών» στον Αγ. Ιωάννη Θεολόγο συμπληρώνουν το πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Που ζει ο Άγιος Βασίλης;», «Το Μυστικό της Αγάπης» και ο «Καρυοθραύστης», οι τρεις παραστάσεις παιδικού θεάτρου που έρχονται στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, ξεχωρίζουν από τις φετινές εκδηλώσεις, που τηρούν την ενεργή πολιτιστική παράδοση του δήμου σε σχετικές γιορτές. Επίσης, ανάμεσα στα συνεχή μουσικά ραντεβού που πηγαίνουν μέχρι αρχές Ιανουαρίου, αυτήν την Κυριακή (23/12), η δεκαεπταμελής Συμφωνιέτα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κάνει στάση Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, παρουσιάζοντας δημοφιλή έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου. Παράλληλα, στο ίδιο σημείο και καθ’ όλες τις γιορτές, στολισμένα σπιτάκια των βοηθών του Αγ. Βασίλη περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. 

Εκτός από τις εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες που θα γίνουν σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και την Κοινωφελή Επιχείρηση, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου δίνει φέτος αρκετά ραντεβού στο Athensheart (Πειραιώς 180) και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μέχρι το τέλος του μήνα, το «Christmas Talent Show» περιμένει τους μικρούς μας φίλους να δείξουν τις ικανότητές τους στο γνωστό εμπορικό κέντρο του Ταύρου, ενώ παράλληλα προβολές παιδικών ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών, μουικοθεατρικά, τιμητικές βραδιές και συναυλίες στήνονται σε διαφορετικά σημεία της περιοχής. 

Συμπεριλαμβάνοντας για ακόμη μία χρονιά ξεχωριστή φεστιβαλική ενότητα για τα παιδιά, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ξεχωρίζει. Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις και τις μουσικές βραδιές –όπως τη χριστουγεννιάτικη χορωδιακή συνάντηση (22/12), τη μουσικοθεατρική «Τα 5 στοιχεία» με την Άννα Μπουρμά (23/12) ή την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία (3/1)–, τρέχει το «Christmas Kids Festival» στην πλατεία του δημαρχείου. Ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση (26/12), στην επιστήμη και την τεχνολογία (27/12), στις τέχνες και τη δημιουργία (28/12), στην εκπαίδευση (29/12) και στην προσφορά/ αλληλεγγύη (30/12) κλείνουν όμορφα τη χρονιά, προσφέροντας εμπειρική γνώση και διασκέδαση.

Ξωτικά στη Βεΐκου, μελωδίες, θέατρο σκιών και ταχυδακτυλουργοί στο Καμίνι, παρουσιάσεις παραμυθιών στη στοά από δίπλα, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες στο δημαρχείο… Για τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις 5/1, το Γαλάτσι γιορτάζει και απλώνει καλέσματα σε κεντρικά σημεία της περιοχής. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η βραδιά «Είναι τα τραγούδια μας ηφαίστεια που καίνε» με τον Βασίλη Παναγιωτίδη σε λαϊκό ρεπερτόριο (από Τσιτσάνη μέχρι Μικρούτσικο) στις 30/12 και η κωμική θεατρική παράσταση «Αυτός, αυτός και η περίεργη» στις 3/1. Τα Θεοφάνεια, φυσικά, ραντεβού στο Κολυμβητήριο Άλσος Βεΐκου. 

Μέχρι τέλος του μήνα, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού φέρνουν «Μια Πόλη φωτεινή-Μια πόλη γιορτινή». Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χάπενινγκς και εκδηλώσεις σε όλα τα κεντρικά σημεία, τις πλατείες, το πνευματικό κέντρο και το δημαρχείο στήνουν μια ανοιχτή γιορτή, με την Πλατεία Ελευθερίας να φιλοξενεί την Big Chrismas Snowball για τα παιδιά. Και αυτή τη χρονιά, ο δημοτικός κινηματογράφος Σινέ Παράδεισος αποτελεί κεντρικό χώρο των ραντεβού ως «Christmas House», ο οποίος θα γεμίζει με τους επισκέπτες από τις 26 έως τις 30 του μηνός φιλοξενώντας back to back θεάματα. Ξεχωρίζει το θεατρικό «Τα τρία γουρουνάκια από το θέατρο Άβατον» στις 28/12 και ο μάγος Funtastico στις 29/12. 

Η κεντρική πλατεία της όμορφης γειτονιάς στα βόρια έχει στολιστεί με όλα τα απαραίτητα: δωρεάν καρουζέλ, αλογάκια και αρκετά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Συνεχίζοντας για όλο το μήνα (έχοντας ήδη απολαύσει τους Cirκo Cachivache), διάφορες μουσικοθεατρικές και διαδραστικές παραστάσεις φιλοξενούνται στο open air πάλκο (όπως «Ο παπουτσής και οι καλικάτζαροι» στις 23/12 και «Η πρωτοχρονιά ακυρώνεται» στις 27/12), ενώ η Φιλαρμονική όλες τις ημέρες βολτάρεις στις γειτονιές της περιοχής. 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Ελευσίνας έχει ανοίξει τις πύλες του στην πλατεία Ηρώων και παρουσιάζει πλήθος προγραμμάτων μέχρι την Πρωτοχρονιά.Φορείς και σύλλογοι της πόλης παρουσιάζουν έθιμα και παραδόσεις, μπαζάρ, παιδικά εργαστήρια και δράσεις καταφτάνουν με κοινωφελείς σκοπούς, η μουσική πατά το «on» σε βραδιές όπως στις 21 Δεκεμβρίου με την ορχήστρα Academica στο δημαρχείο Ελευσίνας και, πέρα από το καρουζέλ και το παγοδρόμιο, στήνεται για πρώτη φορά ένα Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου όπου θα παρελάσουν από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου εκδηλώσεις αστρονομίας, όπως παρουσιάσεις και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια.