iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η απάντηση του
Σπύρου Λουκάτου
στην ''Κίρκη''


Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου Σπύρου Λουκάτου στη διαχειρίστρια τοπικού site για δημοσίευμα σχετικά με το παιχνίδι ''χιονόμπαλα'' στην πλατεία της Ραφήνας. Η απάντηση

Προφανώς η ραστώνη των ημερών και το εορταστικό κλίμα οδήγησαν την ιστοσελίδα kirkinews.gr σε ένα χονδροειδές λάθος. Όταν όμως τέτοιου τύπου «λάθη» παρουσιάζονται ως «είδηση», ιδιαιτέρως όταν αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας, επειδή έτσι «φαντάζονται», ή έτσι «δείχνει» στους γράφοντες ή τους αμύητους όπως σημειώνεται, τότε η απάντηση είναι απαραίτητη, γιατί και η κινδυνολογία έχει ένα μέτρο.

Ο ΔΟΠΑΠ προσέχει τόσο το δάσος όσο και το δέντρο. Οι αντικειμενικά επιτυχημένες κατά κοινή ομολογία, φετινές πέρα από κάθε προσδοκία Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μόνο χαρά, ευτυχία και χαμόγελο πρόσφεραν σε χιλιάδες παιδιά μέχρι σήμερα και τους γονείς τους. Αυτό ήταν το δάσος και το δέντρο για εμάς! Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με ιστορίες καθημερινής τρέλας ελαχίστων κακοπροαίρετων και άσχετων σχολιαστών.

Σε ότι αφορά το εν λόγω παιχνίδι το οποίο λειτουργεί σήμερα σε 18 αντίστοιχα χωριά στην χώρα μας, με τις πιστοποιήσεις που επισυνάπτουμε, αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα και ομορφότερα παιχνίδια των παιδιών εδώ και μία δεκαετία! Το δε υλικό του χιονιού, αναφέρεται ρητά μέσα στις πιστοποιήσεις του. Η αντικατάσταση του πραγματοποιήθηκε όταν μετά το πέρας 10 ημερών είχε μείνει ελάχιστο στο εσωτερικό του διότι τα παιδιά το σκόρπιζαν στη πλατεία.

Αν η γράφουσα απλώς πληκτρολογούσε το τηλ του ΔΟΠΑΠ, (2294026073 αν της έχει παραπέσει) και ρωτούσε, θα μάθαινε ότι ΟΛΑ τα παιγνίδια που έχουν εγκατασταθεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία της Ραφήνας έχουν όλες τις από το νόμο προβλεπόμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Από ότι γνωρίζουμε, στους δημοσιογράφους δεν «δείχνει» κάτι, δεν τους «φαίνεται». Ασχολούνται με την είδηση και τα στοιχεία. Η φαντασία αφορά τους συγγραφείς.

Παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση , ώστε να μην προκαλείται άσκοπος πανικός και κινδυνολογία στα παιδιά μας.

Τα όσα τέλος περί «αψιμαχιών» ή «σύρραξης» αναγράφονται στο ίδιο δημοσίευμα , δεν αφορούν το ΔΟΠΑΠ, αλλά λεξικογράφους για να εξηγήσουν τις έννοιες σε όσους κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Καλή χρονιά, με λιγότερα λάθη

 

 

ΥΣ. Περιμέναμε την δημοσίευση από το ίδιο το site από χθες το βράδυ αλλά δυστυχώς δεν είδαμε τίποτα.....