iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

''Σήμα κινδύνου''
από τον
Γιάννη Καλλιάνο


«Να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός» προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος ενόψει του πολικού ψύχους «Σοφία» που έρχεται από την Πέμπτη. 

Στον χάρτη φαίνονται οι περιοχές που θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης και Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον χάρτη και τον γνωστό μετεωρολόγο, θα χιονίζει από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη), ενώ χιόνια θα εμφανιστούν ακόμη και σε πεδινά τμήματα.
«Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος από απόψε τα μεσάνυχτα (και στη συνέχεια) και αρχικά στη βόρεια Ελλάδα που θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες», τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Περιοχές SOS

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς:

- Φωκίδας

- Ευρυτανίας

- Φθιώτιδας
- Τρικάλων
- Καρδίτσας
- Λάρισας
- Μαγνησίας 
- Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)
- Πιερίας
- Ημαθίας 
- Σερρών
- Δράμας
- Ροδόπης
- Έβρου

Με την έλευση της κακοκαιρίας (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους παραπάνω νομούς.

Στα ορεινά μόνο με αλυσίδες 

«Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές», προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος.