Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ''κουμπαράς'' που
μας μαζεύει 1400
ευρώ τον χρόνο!


Η «365-Day Money Challenge» είναι η «πρόκληση αποταμίευσης» που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες και υποστηρίζει πως υπάρχει τρόπος μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς να έχουμε βάλει στην άκρη τουλάχιστον 1.400 ευρώ.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης πρότασης έγκειται στο ότι προϋποθέτει μεν καθημερινή εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά χωρίς να νιώθουμε πως αδειάζει η τσέπη μας ενώ κάνουμε οικονομία.

Το πλάνο ξεκινά με την αποταμίευση ενός ευρώ την Κυριακή (ή σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας). Συνεχίζουμε με 2 ευρώ την Δευτέρα (ή οποιαδήποτε ημέρα ακολουθεί εκείνη που επιλέξαμε να ξεκινήσουμε), 3 ευρώ την επόμενη, 4 ευρώ την μεθεπόμενη κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στο Σάββατο (ή την έβδομη κατά σειρά ημέρα) οπότε και βάζουμε στην άκρη 7 ευρώ.

Μόλις γίνει αυτό, «μηδενίζουμε» και ξεκινούμε πάλι από την αρχή την εβδομάδα αποταμίευσης, με ένα, δύο, τρία κλπ. ευρώ για κάθε ημέρα από τις επόμενες επτά.

Το σκεπτικό είναι πως λόγω του ότι πρόκειται για ένα μικρό ποσό χρημάτων, αφού το μέγιστο είναι τα 7 ευρώ, πρακτικά δεν καταλαβαίνουμε να μας λείπει τόσο πολύ από το καθημερινό μπάτζετ.

Σε περίπτωση που καταφέρουμε να μείνουμε πιστοί στο σχέδιο, μέχρι το τέλος του χρόνου, υποτίθεται πως θα έχουμε εξοικονομήσει 1.400 ευρώ- δεδομένου πως η αρχή θα γίνει άμεσα στις επόμενες ημέρες.