Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος μέχρις
εσχάτων Τσίπρα
και Καμμένου


Ηχηρή απάντηση στις προειδοποιήσεις Καμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σαμοθράκη.

Ο πρωθυπουργός- χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ - διεμήνυσε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

 

«Μπροστά σ εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Η απάντηση Τσίπρα ήρθε μετά τις διαδοχικές αναρτήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις αντιδράσεις του κυβερνητικού εταίρου, θα συζητήσουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που συνεδριάζουν αύριο Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στις 12:00 στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ήδη από το Σάββατο ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.

«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.