iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 27 Μαΐου 2019

Δυναμική εμφάνιση
της Συνεργασίας
Ενεργών Πολιτών

Δυναμική εμφάνιση της Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών Ραφήνας Πικερμίου.

Ο Θανάσης Χαλιώτης καλωσόρισε τους δημότες που βρέθηκαν σε αίθουσα ξενοδοχείου της Ραφήνας καθώς και τους εκπροσώπους του Τύπου για τη συνέντευξη.

Στο πάνελ η Μαρία Γλέζου, ο Παναγιώτης Γαβριήλ και ο Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος έδωσε το στίγμα της Κίνησης. Θέλουμε να βρούμε λύσεις και όχι καρέκλες είπε χαρακτηριστικά. Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά. Θα μιλήσουμε με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, τους συλλόγους και τους φορείς τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Τσεμπέρης επισήμανε ''η ζωή μας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει την ημέρα των εκλογών.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Τσεμπέρη

 • Είμαστε ΑΠΟ τους πολίτες, ΜΕ τους πολίτες και ΓΙΑ τους πολίτες. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακρύτερα (λειβαδίτης)

 • Γεννηθήκαμε από «τα κάτω» , συμφωνία τη συμφωνία, όνειρο με όνειρο, θέση αντίθεση και σύνθεση. Δεν είμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ άθροισμα παραγόντων.

 

 • Ήρθαμε για να μείνουμε λέγαμε το ’14 όταν ακόμη ήμασταν στα σπάργανα. Και να που έφτασε το 2019 και είμαστε ακόμη εδώ. Πιο πολλοί, πιο διαφορετικοί και πιο ενωμένοι από ποτέ.

 

 

 • Θέλουμε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε. Να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε. Να μην είμαστε ένας ακόμη διαιρέτης, αλλά πολλαπλασιαστής απόψεων και ιδεών.

 

 • Δεν μας ενδιαφέρει να αθροίσουμε «δυνάμεις» και ψηφοσυλλεκτικές πηγές. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, παρά μόνο ως φορείς ιδεών και προγραμματικών θέσεων. Η πόλη, οι καιροί καλύτερα, απαιτούν συνθέσεις, κοινές πορείες και στρατηγικές συμφωνίες.

 

 • Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ενωτικού, πολυσυλλεκτικού, με δυναμική νίκης, βασισμένο σε στέρεες και καθαρές προγραμματικές συμφωνίες για το μέλλον της πόλης μας.

 

 • Δεν πιστωνόμαστε σε κανέναν, δεν χρεωνόμαστε κανέναν. Το ποιοι είμαστε και τι λέμε, το κάνουμε συλλογικά και δημόσια. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα είτε μόνοι μας, είτε συστρατευμενοι σε κοινό πρόγραμμα. Στη ζωή έρχεται κάποια στιγμή η ώρα όλοι να πάρουν θέση καθαρή και να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιόν θα αφήσουν. Όλοι. Δεν χωρούν υπεκφυγές εδώ.

 

 • Αρχηγός? Όλοι αυτοί που βλέπετε σήμερα εδώ και πολλοί άλλοι ακόμη. Άλλωστε αρχηγούς μέχρι τώρα είδατε πολλούς. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε συνθετικά και με προγράμματα. Το τι πόλη θέλουμε και πώς θα πάμε εκεί δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ ουδέτερο. Περιλαμβάνει συμφωνίες, μαχητικότητα, αλλά και ρήξεις, ακόμη και με ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε μάθει να λέμε πολιτική ή αυτοδιοίκηση. Δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς.

 

 • Κανένας μας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Έχει ο κάθε ένας μας και ιστορία πίσω του , και διαδρομές και πολιτικές αναφορές και κομματικές εντάξεις. Μπορέσαμε όμως να τα αφήσουμε στο πλάι και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν για την πόλη. Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Δεν ψάχνουμε ούτε σωτηρα ούτε καθοδηγητή.

 

 • Θα μιλήσουμε με όλους. Παρατάξεις, συλλογικότητες, φορείς και πολίτες. Θα ακούσουμε προσεκτικά τι αυτοί λένε. Θα αναλύσουμε καθαρά τι εμείς λέμε και προτείνουμε. Δημόσια και θαρρετα. Σε συζήτηση για θέσεις και μοιράσματα εξουσίας δεν θα μας βρείτε, δεν μας βρουν όσοι το επιδιώξουν. Χτυπάνε λάθος πόρτα, ψάχνουν άλλους και όχι εμάς.

 

 • Θέλουμε να επιβληθεί ο διάλογος , η συναίνεση και η συζήτηση επί προτάσεων και θέσεων. Σε μάχες χαρακωμάτων, κραυγές, υπονοούμενα , προσωπικές επιθέσεις από οιονδήποτε προέρχονται, εναντίον οιουδήποτε θα είμαστε μαχητικά απέναντι. Το απαιτεί ο πολίτης.

 

 • Θωρούμε εξαιρετικά κρίσιμο, σχεδόν κομβικό, το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το τοπικό συμβούλιο πλέον. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά στο μέλλον.

 

 • Καληνύχτα Κεμάλ αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ, γράφει ο Γκάτσος και ο Χατζιδάκις το κάνει ονειρικό. Επιτρέψτε μου να κρατήσουμε ως απάντηση θανο και λάκη: Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι, με ταχυτητες μεγάλες μοναχά, η γη αλλάζει.

 • Ξεκινήσαμε.

 

ΚΕΛ, ΛΙΜΑΝΙ, ΠΑΡΑΛΙΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΜΕΓΑ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ (ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ) , ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους Μάκη Βουδούρη γραμματέα του ΔΣ Ραφήνας Πικερμίου, τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Σπύρο Μαυρλέων, τον Παναγιώτη Σπανόπουλο, τον Μιχάλη Γκολεμά και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο.

 

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr