Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Φρούριο''
το κέντρο για
το συλλαλητήριο


Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας σήμερα, λόγω του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 στο Σύνταγμα, καθώς θα κλείσουν δρόμοι, αλλά και σταθμοί του μετρό.

Οι διοργανωτές μιλούν για την πιο ογκώδη συγκέντρωση, ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία κατατέθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Σύμφωνα με τους ίδιους, αναμένονται στην Αθήνα τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία, που θα μεταφέρουν 150.000-200.000 διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ σε αυτό θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, η Αφροδίτη Μάνου και εκπρόσωπος του Αγίου Ορους.

Επί ποδός είναι η αστυνομία, καθώς στις 13:00 θα γίνει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια και θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια και να μην συναντηθούν οι μετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις. Για αυτό τον λόγο θα «επιστρατευθούν» 2.000 αστυνομικοί, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας και drones θα πετούν συνεχώς πάνω από το κέντρο της Αθήνας, μεταδίδοντας εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Επίσης, θα στηθούν «φραγμοί» με κλούβες, σε δρόμους της Αθήνας. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα φύλαξης τόσο στη Βουλή, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα λεωφορεία από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια Αφιδνών ως τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη, ανά δέκα περίπου. Τα λεωφορεία από τη δυτική και νότια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια της Μάνδρας και θα κατευθύνονται στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ.