iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

''Κόλαση'' στο
συλλαλητήριο
για τα Σκόπια


Σε ''θάλαμο αερίων'' από τα χημικά των ΜΑΤ μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους, ενώ πρωτοφανή γεγονότα καταγράφονται περίπου από τις δυόμισι το μεσημέρι:

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαχαιρωμένος από την οδό Σόλωνος, όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του έκαψαν τη μοτοσυκλέτα του. Παιδιά έχουν λιποθυμήσει, ενώ περίπου στις 4.30 το απόγευμα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος της ρίψης των χημικών. 


Η αστυνομία έσπευσε να αποδώσει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα. Επίσης ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκε άγρια επίθεση και άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Τον απολογισμό των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 44 άτομα τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις και από τα χημικά των αστυνομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 25 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια, από τις οποίες οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Tο EKAB έχει διακομίσει δύο στο νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη επτά έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό (ένας στο ορθοπεδικό τμήμα, ο μαχαιρωμένος και ακόμη ένας φωτορεπόρτερ).

Επίσης διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν δώσει πρώτες βοήθειες σε 15 ατόμα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου με τις μηχανές και τους διασώστες του EKAB