Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από ιατρικό
λάθος νεκρή
13χρονη μαθήτρια


Ρήξη στομάχου και όχι σκωληκοειδίτιδα είχε η 13χρονη Ιωάννα Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που πέθανε στο νοσοκομείο της Λάρισας, έχοντας χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα και χωρίς να διαγνωσθεί και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του κοριτσιού, που ήταν ρήξη στομάχου, συνεπεία της οποίας, υπέστη περιτονίδα, δηλαδή φλεγμονή στην κοιλιά.

Αυτό οδήγησε στον θάνατο το κορίτσι, όπως διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές. 

Η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που "έσβησε" στο ΓΝ Λάρισας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ελένης Ζαγγελίδου και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας. «Η σκωληκοειδής απόφυση που αφαιρέθηκε, δεν νοσούσε», είπε στο protothema.gr η κ.Ζαγγελίδου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα της ρήξεως του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ