Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλοι δύο
θάνατοι από
τη γρίπη


Δύο θάνατοι ασθενών από τη γρίπη καταγράφηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ την εβδομάδα 14–20 Ιανουαρίου 2019, ενώ όπως σημειώνει το Κέντρο, αυτές τις ημέρες, οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τους δύο θανάτους της προηγούμενης εβδομάδας, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη γρίπη αυτόν τον χειμώνα ανέρχεται σε έξι, εκ των οποίων οι πέντε αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και ένας σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

 

Το επίμαχο διάστημα στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 173 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 94 (54,3%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 81 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 17 (21%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 64 (79%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

Συνολικά από την αρχή του χειμώνα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 65 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 64 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.. Εξ' αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 9 (14%).