Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τέρενς Κουίκ
''σωσίβιο'' για
την κυβέρνηση


Έτοιμος να σώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη μειωμένη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, είναι ο (μη βουλευτής σήμερα) Τέρενς Κουίκ.

Λίγες ώρες πριν από την παραίτηση από τη Βουλή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος θα παραδώσει την έδρα του την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, κατά δήλωσή του, επειδή ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση κινδυνεύει να μείνει με 150 βουλευτές.

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται οι Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις. Όλα θα κριθούν λοιπόν από τι θα γίνει με τη διαδοχή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, αφού η έδρα που θα παραδώσει θα πάει στον Τέρενς Κουίκ.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα, όπως ζητάει επίμονα ο Πάνος Καμμένος, και θα προστεθεί πρόθυμα στους «προθύμους», προσφέροντας στον Αλέξη Τσίπρα την ψήφο που διακαώς επιθυμεί, την 151η.

Άλλωστε, εδώ και καιρό είναι δεδομένο ότι ο Τέρενς Κουίκ έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και είναι ήδη με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr