iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Οι ΑΝΕΛ
Ραφήνας για
τις Πρέσπες


Μια εβδομάδα πέρασε ήδη από τη θλιβερή για την πατρίδα μας ψηφοφορία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μια εβδομάδα αγανάκτησης, θλίψης και περισυλλογής. Το 80% του Ελληνικού λαού αρνούμαστε να δεχθούμε συνολικά την παραχάραξη της ιστορίας μας τονίζουν οι ΑΝΕΛ Ραφήνας Πικερμίου σε Δελτίο Τύπου.

Διότι δεν είναι οι «παράπλευροι όροι» αυτής της συμφωνίας, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ για να αποπροσανατολίσει, που την καθιστούν επικίνδυνη. Είναι αυτό καθαυτό το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας, που συνεχίζοντας στο διηνεκές να καταχρώνται οι γείτονες τους ανοίγει «κερκόπορτες» μελλοντικών διεκδικήσεων. Διεκδικήσεις, που μακάρι η ιστορία να μας διαψεύσει και να μην εκδηλωθούν ποτέ!

Για μεν το ΣΥΡΙΖΑ, είναι μάλλον προφανές ότι κάποιοι στο εσωτερικό του βρήκαν πεδίο να ενσαρκώσουν τις «ονειρώξεις» τους από την εποχή του ΕΑΜ. Φαντασιώσεις επικίνδυνες, διχαστικές, αντεθνικές. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως για την ονομασία των γειτόνων ήταν γνωστή πριν τις εκλογές του 2015, όπως και του ΚΚΕ από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων.

Η συγκεκριμένη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» όμως, ήταν θέση και πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ενστερνίζονταν ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε. Άλλωστε ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Σαμαράς που το Σεπτέμβριο του 2014, λίγους μήνες πριν πέσει, δέσμευσε την Ελλάδα στον ΟΗΕ για ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», με σκοπό να στήσει παγίδα στους επόμενους «ναρκοθετώντας» την ίδια του τη χώρα!

Όλοι λοιπόν οι προαναφερόμενοι, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που επισήμως πρότεινε το νομοσχέδιο, είχαν θέση υπέρ αυτού. Όλοι ήλπιζαν να υπερψηφιστεί, αλλά χωρίς τη δική τους ψήφο για να μην εκτεθούν στον Ελληνικό λαό για το «διπλό» ανθελληνικό παιχνίδι τους!

Υπήρχε τρόπος η συμφωνία να σταματήσει πριν γίνει νόμος; Η απάντηση είναι «ΝΑΙ», υπήρχε. Κάποιοι φρόντισαν όμως να στήσουν μια τεράστια συμπαιγνία εις βάρος του Ελληνικού λαού για να τους «εξουδετερώσουν»! Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έπραξαν το αδιαφιλονίκητο πατριωτικό τους καθήκον και τους εξάντλησαν όλους για να μπλοκάρουν την κύρωση. Την εξασφάλιση όμως ότι η συμφωνία θα κυρωθεί παρείχε «υπογείως» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία! Και για να εξηγούμαστε…

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

  1. Ζήτησαν να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής (μόνο η ΝΔ μπορούσε, γιατί απαιτούνται 30 βουλευτές) που να αρνείται την εκχώρηση του ονόματος κι η ΝΔ αρνήθηκε.

  2. «Φρέναραν» τη συμφωνία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπου με την καταψήφιση Καμμένου ήταν κατά ένα περισσότερα τα «κατά» και η συμφωνία μπλοκαριζόταν. Η ΝΔ τράβηξε τότε από το Ποτάμι 2 βουλευτές του (Ψαριανός-Αμυράς) που είχε ήδη συμφωνήσει να πάνε μαζί της, έχασε το Ποτάμι την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και την εκπροσώπηση στην επιτροπή, άλλαξε η σύσταση της επιτροπής, έγιναν περισσότερα τα "υπέρ" και ξεμπλοκαρίστηκε η συμφωνία.

  3. Κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας κι η ΝΔ την καταψήφισε ενώ με τις ψήφους της περνούσε και μπλοκαριζόταν η συμφωνία.

  4. Πρόσφεραν τις παραιτήσεις των βουλευτών τους και ζήτησαν να παραιτηθούν κι οι υπόλοιποι που υποτίθεται ότι ήταν εναντίον της συμφωνίας για να προκαλέσουν εκλογές κι η ΝΔ αρνήθηκε.

  5. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επειδή δεν ήταν εντελώς σίγουροι στη ΝΔ τι θα ψηφίσουν οι 3 εναπομείναντες του Ποταμιού (η συμφωνία είχε 150 ψήφους χωρίς αυτούς), η ΝΔ έβαλε τον Ψαριανό να ψηφίσει "παρών" αντί "όχι" στην ψηφοφορία ώστε, κι αν ακόμη οι τρεις του Θεοδωράκη ψήφιζαν "όχι", να περνούσε η συμφωνία με 150 «υπέρ», 149 «κατά» και 1 παρόντα. Με 150-150 δεν περνούσε κι η ΝΔ ήθελε να εξασφαλίσει την κύρωση, οπότε φρόντισε να μειώσει κατά ένα τα "όχι" αντί να προσφέρει ένα «ναι» που θα την εξέθετε! (Τις «αλχημείες» αυτές βεβαίως καλό είναι να τις θυμάστε όλοι όταν δείτε Ψαριανό-Αμυρά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ…)

«Και γιατί ο Καμμένος δεν έριχνε την κυβέρνηση πριν υπογράψει ο Κοτζιάς στις Πρέσπες» εξακολουθούν να λένε κάποιοι που επίμονα αγνοούν τη λειτουργία του πολιτεύματός μας. «Γιατί δεν υπήρχε κανένας τρόπος» είναι η μοναδική απάντηση!

Μία κυβέρνηση «πέφτει» με δύο και μόνο τρόπους: α) αν ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν λάβει 151 ψήφους, β) αν κατατεθεί εναντίον της πρόταση μομφής και λάβει 151 ψήφους. Ήταν κάτι από τα δύο εφικτό; ΟΧΙ! Ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας δεν ζήτησε και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει εάν δεν ήταν σίγουρος ότι έχει τους 151! Πρόταση μομφής κατατέθηκε; Ναι… Κι εκεί έστησε άλλο ένα τεράστιο θεατράκι εις βάρος των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πουλώντας συνειδητά την πατρίδα μας! Πώς;

  1. Κατέθεσε πρόταση μομφής που ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ την εκχώρηση του ονόματος! Όποιος την υπερψήφιζε λοιπόν θα είχε συνυπογράψει ότι συμφωνεί στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Εάν κάποιος έχει αντίρρηση μπορεί να διαβάσει ο ίδιος το κείμενό της και τον προκαλούμε να βρει εκείνος σημείο που η ΝΔ να αρνείται ότι είναι σύμφωνη πως το εκχωρεί!

  2. Ακόμη κι αν η πρόταση μομφής της ΝΔ δεν αποδεχόταν την εκχώρηση, ήταν αδύνατο να ρίξει την κυβέρνηση με τις ψήφους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! 127 ψήφους έλαβε. Προσθέτοντας 7 βουλευτές που είχαν οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχει προφανώς άνθρωπος ηλικίας άνω των 3 ετών που να βγάζει άθροισμα 151!

  3. Ακόμη κι αν η πρόταση μομφής της ΝΔ δεν αποδεχόταν την εκχώρηση, ακόμη κι αν η πρόταση μομφής της ΝΔ είχε πιθανότητες να υπερψηφιστεί, η πρόταση αυτή ΔΕΝ θα εμπόδιζε τον Κοτζιά. Κάθε άνθρωπος που γνωρίζει το Σύνταγμα αυτής της χώρας γνωρίζει πως σε περίπτωση υπερψήφισης πρότασης μομφής ακολουθείται νέα διαδικασία διερευνητικών εντολών που δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στα τρία πρώτα κόμματα, κυλιόμενα από δύο φορές στο καθένα, από τρεις ημέρες η κάθε ανάθεση διερευνητικής. Αυτό σημαίνει πως ο Κοτζιάς θα ΠΑΡΕΜΕΝΕ Υπουργός Εξωτερικών για μέχρι 18 ημέρες ακόμη, ενώ χρειαζόταν μόλις 8 ώρες για να υπογράψει το προσύμφωνο. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε μια υποκριτική πρόταση μομφής την παραμονή της υπογραφής, ακριβώς για να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ότι η υπογραφή θα μπει κανονικά!

 

Υπάρχει άραγε μετά από αυτά σκεπτόμενος άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται τι συμπαιγνία έστησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ εις βάρος του Ελληνισμού; Σε ένα πράγμα όμως έπεσαν έξω.. Ο Ελληνισμός και τα ιδεώδη του ποτέ δεν πεθαίνουν και τα «παιχνιδάκια» τους με τα ιερά της πατρίδας μας δεν θα γίνουν από ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα αποδεκτά!