Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Κόβουν'' στα δύο
την Ελλάδα
οι αγρότες


Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό το Σάββατο των σηράγγων στα Τέμπη, στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, προσανατολίζονται οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν. Στις 4 σήμερα κλείνουν το Αίγιο.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τονίζει η συντονιστική επιτροπή των αγροτών Λάρισας.

Συνεχίζουν στην υπόλοιπη χώρα

– Στην Καστοριά, κινητοποίηση έξω από την εφορία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από το Βόιο και τις Πρέσπες.

Αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη διευθύντρια της ΔΟΥ, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα το μεταφέρει στις αρμόδιες αρχές. Αμέσως μετά αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με νέα συγκέντρωση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, στην Καστοριά, ενώ μετά θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν.

– Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φλεβάρη αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.