iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Αρχίζει η δίκη
για τον
φοιτητή Γιακουμάκη


Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για το bullying που φέρεται να είχε υποστεί ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Μάρτιο του 2015, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν σήμερα Παρασκευή 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση.

Οι 9 νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ενοχής δεν προβλέπεται ποινή κάθειρξης για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κύρια ανάκριση που αφορά στην πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται - σύμφωνα με πληροφορίες - ακόμη σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας έχει ασκηθεί in rem και η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί από τις Αρχές.

Η πολυαναμενόμενη δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινή γνώμη όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Κρήτης, η δίκη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της σημερινής ημέρας.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίζεται. Ο Βαγγέλης επρόκειτο να βρεθεί 40 ημέρες μετά νεκρός, σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του.