Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αναστάσιος Μαυρουδής
στο Ίδρυμα
της Βουλής


Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 6 μ. μ. στο Ωδείο Αθηνών ο Ραφηνιώτης βιολιστής και μουσικολόγος Αναστάσιος Μαυρουδής, δρ Πανεπιστημίου του Λονδίνου, συμμετέχοντας στον κύκλο εκδηλώσεων «Πρόσωπα Άξια Τιμής» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων θα αναλύσει και θα ερμηνεύσει τη Σονάτα για βιολί και πιάνο έργο 45 του Γιώργου Σισιλιάνου.

Στο πιάνο θα είναι η Γαλλο-Ταϊβανέζα πιανίστα Lysianne Chen.

Ο Γιώργος Σισιλιάνος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες λόγιας μουσικής, από τους πρώτους που υιοθέτησαν της τεχνικές της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής πρωτοπορίας. Συνέθεσε πάνω από 60 έργα για όλα τα μουσικά είδη: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, χορωδιακά, μουσική μπαλέτου και μουσική υπόκρουση για αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. Η καλλιτεχνική του παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν συνεχής, ενώ συμμετείχε ενεργά στη δημόσια μουσική ζωή. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ενώ ανακηρύχθηκε Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης  ο Μάρκος Τσέτσος, καθηγητής Αισθητικής της Μουσικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Νίκος Τσούχλος, αρχιμουσικός - αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου. Συντονίζει ο καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, συνθέτης, αντιπρυτάνης Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έργα  του Γιώργου Σισιλιάνου θα ερμηνεύσουν επίσης η  Έλλη Φιλίππου(βιολοντσέλο) και Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.