Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παναγιώτης Κατσαρός
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να διαθέτει μια δημοτική αρχή σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου; Αγάπη για τον τόπο τονίζει η Συμμαχία

Για να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αναζητήσαμε το συγκεκριμένο στοιχείο σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Θελήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για την αναγέννηση κάθε δημοτικού διαμερίσματος, κάθε γειτονιάς. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Κατσαρός! Η αναγέννηση του Ζούμπερι αποτελεί στοίχημα όλων μας! Και οι πολύτιμες εμπειρίες του Παναγιώτη στο χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων, η μακρά του διαδρομή στο χώρο της εστίασης, οι ιδέες του και πάνω απ’ όλα η αγάπη του για το Ζούμπερι αποτελούν μεγάλα όπλα προκειμένου να κερδίσουμε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό στοίχημα για το αύριο του Δήμου μας.
Δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές και με αληθινό ενδιαφέρον μιας δημοτικής αρχής, το Ζούμπερι μπορεί να μετατραπεί ξανά σε διαμάντι ολόκληρης της περιοχής μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Φίλες και φίλοι,

Το Ζούμπερι μας! Το Ζούμπερι που αγαπήσαμε, το Ζούμπερι που αποτελεί καθημερινά κομμάτι της καρδιάς μας, της ίδιας μας της ζωής! Το Ζούμπερί μας που πεθαίνει αβοήθητο, που ζει εδώ και χρόνια ξεχασμένο από την αδιαφορία Δήμου και υποτιθέμενων υπευθύνων για την ανάπτυξή του.

Όπου κι αν κοιτάξεις και μια χωματερή! Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου και ένα βουνό από ξερόχορτα ή σκουπίδια. Τα βράδια, όταν φεύγω από το Μαγέρικο της Σεβαστής – εκεί που εργάζομαι τα τελευταία 14 χρόνια – βλέπω απέναντί μου το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (που ποτέ, φυσικά, δεν λειτούργησε ως τέτοιο) και με πιάνει η ψυχή μου. Σε έναν χώρο που θα έπρεπε να κυριαρχούν τα παιδικά χαμόγελα, συναντά κανείς μόνο σύριγγες και εγκατάλειψη!

Μετά από 45 χρόνια ενασχόλησης με το χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων, δεν άντεξα άλλο να βλέπω το Ζούμπερί μας να διώχνει, αντί να προσελκύει κόσμο.  Επιχειρηματίες να διαθέτουν τις περιουσίες τους για να ανοίξουν ένα μαγαζί και μετά από λίγους μήνες να το κλείνουν, γιατί η περιοχή έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος.

Δρόμοι σε τραγική κατάσταση που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια, χώροι στάθμευσης ελλιπείς, φωτισμός τριτοκοσμικός! Και μέσα σ’ αυτό το απογοητευτικό περιβάλλον να γίνεσαι καθημερινά δέκτης παραπόνων από τον απλό κόσμο που συναντάς.

Ειλικρινά, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου υποψήφιο με κάποιο συνδυασμό σε δημοτικές εκλογές. Σκέφτηκα, όμως, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος αν θέλω να βοηθήσω το Ζούμπερι να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη, τη λάμψη που του αξίζει.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από το μυαλό μου τόσες ιδέες και τόσες σκέψεις και ειλικρινά με πονάει να βλέπω την περιοχή μου να κάνει διαρκώς βήματα προς τα πίσω. 25 χρόνια συνεργάτης των εκπαιδευτηρίων Γείτονα, δεν άντεχα άλλο να βλέπω μικρά παιδιά της περιοχής μας να μεγαλώνουν, να απογοητεύονται και να αισθάνονται προδομένα. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αν δεν βγούμε εμείς οι πολίτες στην πρώτη γραμμή, δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να δούμε τις ιδέες μας να παίρνουν σάρκα και οστά.

Τι αναζητούσα για να ενταχθώ ενεργά σε έναν συνδυασμό, όπως η ΣΥΜΜΑΧΙΑ; Έναν άνθρωπο να μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Να τον κοιτάξω στα μάτια και να καταλάβω ότι δεν σκοπεύει να με κοροϊδέψει. Να καταλάβω ότι βάζει την περιοχή μας πάνω από το ατομικό του συμφέρον. Τέτοιος άνθρωπος είναι ο Σπύρος Λιβαθινός. Και θα είμαι στο πλευρό του για να δω το Ζούμπερί μας να ζωντανεύει ξανά. Για να δω την πόλη μας να γίνεται ξανά κομμάτι υπέροχων αναμνήσεων και όχι πηγή απογοήτευσης…