iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Χριστόπουλος:
''Θα εκλεγώ
δήμαρχος!''


 
Ο Γιώργος Χριστόπουλος ''απασφάλισε'' και διεκδικεί τη δημαρχία του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι ο. Χριστόπουλος έχει ξανακαθίσει στην ''ηλεκτρική καρέκλα'' του δημάρχου. Τώρα επιστρέφει δριμύτερος και στην πρώτη του συνέντευξη στο ''Πρωτοσέλιδο'' μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, μιλάει για όλους και για όλα. ''Θα απαιτηθεί'' σύγκλιση ετερόκλητων δυνάμεων την επόμενη ημέρα'' επισημαίνει ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος πιστεύει πως θα είναι ένας από τους δύο ''μονομάχους'' τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και μάλιστα θα νικήσει.
 
Στην παρουσίαση της υποψηφιοτητάς σας είπατε πως δεν επιστρέφετε για εκδίκηση αλλά για να ολοκληρώσετε το έργο σας. Ποιά έργα εννοείτε?

 

  • Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Είναι αυτονόητο ότι ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ εκ νέου με τον Δήμο μας είναι για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Να ολοκληρώσουμε το πραγματικά σημαντικό έργο που δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε προκειμένου να γίνει ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πόλη.

Ποιά ήταν τα έργα που έγιναν στη σύντομη θητεία σας και αποτελούν έργα πνοής για τη Ραφήνα και το Πικέρμι?

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια σύντομη αναφορά στα οικονομικά πεπραγμένα. Θα θυμάστε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, παραδώσαμε έναν οικονομικά εύρωστο δήμο με πλεονασματικό ισολογισμό. Ήταν κάτι που επιτεύχθηκε χάρη στην σκληρή δουλειά όλων μας αλλά και τον πλήρη σεβασμό στα λεφτά των δημοτών και το δημόσιο χρήμα. Από εκεί και πέρα κατά την διάρκεια της θητείας μας κατασκευάσαμε τρία πρότυπα, βιοκλιματικά, σχολεία στο Πικέρμι. Επίσης κατασκευάσαμε χάρη στην αρωγή και την βοήθεια του Αθανασίου Μαρτίνου το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου το οποίο μέχρι και σήμερα λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο. Καταφέραμε και ανακαινίσαμε το παλιό σχολείο στο κέντρο της Ραφήνας το οποίο προσφέραμε για την λειτουργία διαφόρων δομών. Επίσης να σας θυμίσω το σημαντικό έργο που επιτελέσαμε στην Διώνη όπου και παραχωρήσαμε το οικόπεδο για την ανέγερση του Ναού, ενώ αφήσαμε στο Ταμείο από χορηγία από την Περιφέρεια 800.000 ευρώ για το γήπεδο στην οδό Αρίωνος.

Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε πως θα είστε ένας από τους δύο ''μονομάχους'' για τη δημαρχία τη δεύτερη Κυριακή?

Η ακλόνητη πίστη μου ότι ο δήμος χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή. Μια ολοκληρωτική επανεκκίνηση σε ότι αφορά τον τρόπο και την νοοτροπία διακυβέρνησης. Χρειάζεται ένα όραμα και στελέχωση από ανθρώπους οι οποίοι θα προσφέρουν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν την μεγάλη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που δεν θα έχει καμία σχέση με την προσωποκεντρική διακυβέρνηση που ασκείται μέχρι σήμερα αλλά και τα κρούσματα αδιαφάνειας τα οποία αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινά. Γι αυτό και είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους και θα μας δώσουν το δικαίωμα να αναλάβουμε το τιμόνι της διοίκησης το οποίο ουσιαστικά θα ανήκει σε αυτούς. Γιατί όπως επισημάναμε και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας, σκοπός μας είναι η νέα δημοτική Αρχή να στηρίζεται στην πεποίθηση ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας.

Υπάρχουν κάποια πρώτα δυνατά ονόματα στο ψηφοδελτιό σας που θα θέλατε να ανακοινώσετε στην πρώτη συνεντευξή σας μετά την επίσημη υποψηφιότητα?

Επιτρέψτε μου να σας κρατήσω σε ολιγοήμερη αγωνία...

Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία της νυν Δημοτικής Αρχής?

Κατώτερη των όποιων περιστάσεων. Παρέλαβαν έναν Δήμο οικονομικά εύρωστο αλλά δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν την κληρονομιά. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι το έργο μας από την επόμενη κιόλας ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί παραλαμβάνουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, «καμένη γη». Σε όλα τα επίπεδα! Πρόκειται για την πλέον αποτυχημένη διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη οι πολίτες μιας και ο κ. Μπουρνούς ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι εκλεγμένος δήμαρχος από τους δημότες, αλλά τοποθετημένος από τους δημοτικούς συμβούλους.

Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε προεκλογικά με τους έτερους διεκδικητές τους κυρίους Φαφούτη, Πιστικίδη και Βασιλόπουλο?

Από την πρώτη ημέρα κάλεσα όλες τις υγιείς και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης να συστρατευθούν γύρω από τον συνδυασμό μας. Το κάλεσμα αυτό αφορά πρώτα από όλα τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, κομματικής προτίμησης. Αφορά όλους εκείνους που αρνούνται να συμβιβάζονται με το μέτριο. Σκοπός μου δεν είναι οι όποιες συγκυριακές συνεργασίες αλλά η δημιουργία ενός μαζικού, πλειοψηφικού, ρεύματος το οποίο θα πάρει την τύχη του στα χέρια του. Από εκεί και πέρα άπαντες και άπασες είναι καλοδεχούμενοι.

Με την εμπειρία που σας διακρίνει πώς βλέπετε να λειτουργεί το νέο δημοτικό συμβούλιο με δεδομένο ότι οι ισορροπίες θα είναι λεπτές, καθώς κανένας δεν θα έχει αυτοδυναμία συμβούλων?

Η αλήθεια είναι ότι με τα νέα δεδομένα η επόμενη ημέρα δεν θα είναι όπως η προηγούμενη. Θα απαιτηθεί η σύνθεση ετερόκλητων δυνάμεων οι οποίοι οφείλουν να εγκαταλείψουν το «εγώ» και να αφοσιωθούν στο «εμείς». Οι συνεργασίες και οι συνέργειες είναι απαραίτητες και θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε έτσι. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε άλλες δημοκρατίες του δυτικού κόσμου. Εάν με ρωτάτε προσωπικά ανέκαθεν ήμουν υπέρ της σύνθεσης.

Τι θα θέλατε να πείτε στους ψηφοφόρους της Ραφήνας και του Πικερμίου μέσα από το ''Πρωτοσέλιδο''?

Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου για την ανταπόκριση που έχουν στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Το βλέπω και το βιώνω σε καθημερινή βάση και είναι πραγματικά συγκινητικό. Ότι και να πω είναι λίγο. Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά αντιμετωπίζοντας όχι μόνο μια δύσκολη προεκλογική περίοδο αλλά και ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, ένα θέμα υγείας, που αντιμετωπίζω στο ίδιο μου το σπίτι. Γι αυτό και η μεγάλη νίκη που έρχεται στις εκλογές του Μαϊου θα είναι αφιερωμένη σε όλους τους πολίτες. Σε κάθε έναν και κάθε μια, προσωπικά. 

Τι σας ''πληγώνει'' ως πολίτη στη Ραφήνα και το Πικέρμι?

Το γεγονός ότι μείναμε πίσω. Μείναμε πίσω σε μεγάλα έργα, μείναμε πίσω σε θέματα και ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι κάτι το οποίο δεν αξίζει στον υπερήφανο λαό του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού του λεκανοπεδίου.

Θέλετε να μας αποκαλύψετε γιατί τελικά δεν κάνατε το μεγάλο ''βήμα'' ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες παρ ότι εργαστήκατε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση τρία χρόνια?

 Ο λόγος είναι ένας και πολύ απλός: Η μεγάλη αγάπη που νοιώθω για τον τόπο μου! Αν και έλαβα μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση όπως και εσείς γνωρίζετε, δεν κατάφερα να «σιγάσω» την υπέρμετρη ανάγκη για προσφορά για τον δήμο μας. Έναν δήμο στον οποίο ζω και εργάζομαι από πολύ μικρή ηλικία. Αυτός είναι ο μόνος λόγος.

Πιστεύετε πως θα είναι μία πολιτισμένη προεκλογική περίοδος ή θα έχει ''παρατράγουδα"

Εύχομαι να ζήσουμε μια προεκλογική περίοδο με υγιή ανταλλαγή επιχειρημάτων και προτάσεων. Να υπάρξει ένας πολιτισμένος και εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσά στους υποψηφίους προκειμένου οι πολίτες να καταφέρουν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το ποιος είναι πιο ικανός για την επόμενη ημέρα.

Τι εύχεστε στους συνυποψηφίους σας?

Καλή τύχη!

Σας ευχαριστώ

Κι εγώ για τη φιλοξενία

Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ

ΠΗΓΗ Εφημερίδα "Πρωτοσέλιδο"