iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Ανοικτό το
ενδεχόμενο
αύξησης της ΔΕΗ


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε», δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr και την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά. 

Ο κ. Παναγιωτάκης παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή τον άγονο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη και με βασικό ερώτημα ποια είναι η επόμενη ημέρα για τη ΔΕΗ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ. Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Για τις οφειλές των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά και τη βοήθεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ αναφέρεται και στον σχεδιασμό για την βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρίας.

Ο κ. Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε