iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Συνάντηση του
Δαμιανού Φαφούτη
στο υπ. εσωτερικών


Σε Δελτίο Τύπου της ''Συμμαχίας Δημιουργίας"(συνοδευόμενο και από φωτογραφία) που υπογράφει ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Δαμιανός Φαφούτης σημειώνεται.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν φήμες στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με τις οποίες κουβεντιαζόταν αλλαγή στα όρια του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, με τη Ραφήνα να προσκολλάται στο Δήμο Μαραθώνα και το Πικέρμι σε άλλο γειτονικό Δήμο. Είναι σαφές πως οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, μια και είναι πολύ περισσότερα και σοβαρότερα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει από αυτά που υποτίθεται πως θα επέλυνε. Όμως εμάς η λογική των «ηρωικών ψηφισμάτων» που μόνο σε εκλογικά οφέλη προσβλέπει, με επιλεκτική κιόλας διάθεση εκεί που υπάρχει πρόβλημα και φυσικά μιλάμε για το Πικέρμι (αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τη Ραφήνα), που επέλεξε ο απερχόμενος Δήμαρχος, δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας εκφράζει. Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να μην ενδώσουμε στον πειρασμό των κραυγών και των ανεύθυνων «παλικαρισμών» και να διαχειριστούμε το θέμα με την αρμόζουσα ψυχραιμία και σοβαρότητα που ταιριάζει σε υπεύθυνα δημόσια πρόσωπα.

Για αυτό χθες συναντήθηκα προσωπικά με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη, προκειμένου να ενημερωθώ υπεύθυνα για το ζήτημα. Σύμφωνα λοιπόν με το Γενικό Γραμματέα θέμα αλλαγής στα όρια του Δήμου μας δεν υφίσταται! Μετά από αυτό πιστεύουμε δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα. Θέλουμε όμως να τονίσουμε πως όταν προκύπτουν (έστω και σε επίπεδο φημολογίας) τόσο σοβαρά θέματα για τον τόπο μας, καλό θα είναι οι όποιες αντιδράσεις να χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα!! Αυτό κάναμε στην προκειμένη περίπτωση και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και ως Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προασπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.