iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αναστάσης Μαυρουδής
και Lysianne Chen
στο πιάνο


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ. μ. στο Ωδείο McGeorge (Ευβοϊκού 35, Ραφήνα) ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει τον Αναστάσιο Μαυρουδή (βιολί) και τη Lysianne Chen (πιάνο) σε έργα Claude DebussyFazil Say, Γιώργου Σισιλιάνου και Leonard Bernstein.

Οι δύο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες βρίσκονται στην Ελλάδα προσκαλεσμένοι του Ιδρύματος της Βουλής όπου την επομένη μέρα, Δευτέρα 18/2/19, θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στη μνήμη του Γιώργου Σισιλιάνου, στα πλαίσια του κύκλου των εκδηλώσεων «Πρόσωπα άξια τιμής» (Ωδείο Αθηνών, αίθουσα Δημήτρη Γαρουφαλή, 6 μ. μ.).

Στη Ραφήνα οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν το PreludesLivre I, 8: La fille aux cheveux de lin του Claude Debussy (1862-1918), το KaraToprak (Μαύρη Γη) του Fazil Say (1970), τη Σονάτα για βιολί και πιάνο, έργο 45, του Γιώργου Σισιλιάνου (1920-2005), τη Suite from West SideStory του Leonard Bernstein (1918-1990) και τη Suite bergamasque: 3. Clair de lune  του Claude Debussy.

Η Γαλλο-Ταϊβανέζα πιανίστα Lysianne Chen πραγματοποιεί διεθνή καριέρα ως σολίστ και ερμηνεύτρια Μουσικής Δωματίου. Έχει εμφανιστεί στο Λονδίνο, τη Λισαβόνα, την Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στη Λούτσα της Τοσκάνης, στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Οι ηχογραφήσεις της έχουν παρουσιαστεί στην Πορτογαλία, στη Γαλλία και στη Βουλγαρία. Έχει πάρει μέρος σε πολλά διεθνή μουσικά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου της Λισαβόνας, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Γουίμπλεντον στην Αγγλία, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Αιγαίου στην Ελλάδα και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Χρυσή Άρτεμις στη Βουλγαρία. Έχει συνεργαστεί με τον Kaho Kojima στο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου. Το 2017 δίδαξε στη Μουσική Σχολή της Γκρανβίλ της Γαλλίας και συνεργάστηκε με το υπουργείο Παιδείας της Σιγκαπούρης δίνοντας διαλέξεις και κοντσέρτα. Σπούδασε πιάνο στο Κονσερβατουάρ της Καέν και του Μονπελιέ της Γαλλίας και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου με την Carole Presland αποκτώντας Μάστερ ως Ερμηνεύτρια Πιάνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πήρε μέρος σε masterlasses με τους Christopher EltoDenis PascalYvan Fedele στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Μεγάλη Βρετανία. Το πρώτο της CD με τον βιολιστή Αναστάσιο Μαυρουδή με έργα Γκέρσουιν, Μπερστάιν και Κόπλαντ θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.    

Ο βιολιστής Αναστάσιος Μαυρουδής πραγματοποιεί διεθνή καριέρα ως σολίστ με ορχήστρες και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου στην Αγγλία στο Royal Albert Hall, το Queen Elizabeth Hall, το Kings Place, το Purcell Room, το Wigmore Hall, στην Ιταλία στο Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, στην Αυστρία στο Wiener Konzerthaus και στις ΗΠΑ στο Radio City Music Hall. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου FugataQuintet με το οποίο έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με έργα του AstorPiazzolla, ενώ έχει διευθύνει και σκηνοθετήσει την όπερα Maria deBuenos Aires του Αργεντινού συνθέτη. Επίσης έχει παρουσιάσει έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τα οποία γράφτηκαν για το σύνολο που έχει ιδρύσει και μεταδόθηκαν ζωντανά από το BBC. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών (2003), κοντά στον Τάτση Αποστολίδη με τον οποίον ερμήνευσε το Κοντσέρτο για δυο βιολιά του Bach στην τελευταία εμφάνισή του (2008) στο Μέγαρο Μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.