Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται χιονόπτωση
το απόγευμα
και στην Αττική


Αισθητή πτώση θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία, από τα βόρεια ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός και κακοκαιρία κατά τόπους, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα, στα ανατολικά και τα νότια.

 

Χιόνια αναμένονται και στην Αττική, στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις, κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές.
Στα νοτιοανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 7-8 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Ανεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ, στα ανατολικά 9 και από το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κέλσιου.
 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά και από το απόγευμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα).
Ανεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κέλσιου.



Πηγή: Δραματική αλλαγή του καιρού, χιόνια και στην Αττική | iefimerida.gr