Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο
δολοφόνος του
επιχειρηματία Σταματιάδη


Τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη, εξιχνιάζοντας το έγκλημα που συνέβη στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας 2 Απριλίου 2018, βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο ένας εκ των τριών δολοφόνων και ληστών του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Οι άλλοι δύο αναζητούνται και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. 

 

Η σύλληψη του ενός εκ των ληστών έγινε στο πλαίσιο εξάρθρωσης 11μελούς σπείρας (10 Αλβανοί και μία Ρουμάνα). Από τη σπείρα έχουν συλληφθεί οι εννιά και αναζητούνται οι άλλοι δύο. Ο δολοφόνος του Σταματιάδη συνελήφθη στο Βέλγιο, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ στην Ελλάδα. 

Αλβανοί τα μέλη της σπείρας 

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική, ενώ μέλη της σπείρας είχαν δολοφονήσει τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Σύμφωνα με όσα είπαν ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μετά από πολύμηνη έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για 10 υπηκόους Αλβανίας και μία υπήκοο Ρουμανίας. Οκτώ από τα μέλη της συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε Αττική και Κορινθία. 

 

Ο δράστης της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματόπουλου συνελήφθη στις Βρυξέλλες μετά από συνεργασία ελληνικών και βελγικών Αρχών. Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο βρίσκονται εκτός Ελλάδας και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους είναι σε εξέλιξη. 

Ηδη έχουν εξιχνιαστεί η διάπραξη επιπλέον μίας ληστείας σε οικία, 55 κλοπές και 9 περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ.