iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Δ. Καρασταμάτης και
Β. Βασιλικού στη
''Δύναμη Ανάπτυξης''


Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας το Δημήτρη Καρασταμάτη και τη σύζυγό του, Βαλερί Βασιλικού τονίζει σε Δελτίο Τύπου η Δύναμη Ανάπτυξης.

Ένα ζευγάρι με ηθικές αξίες, οικολογικές ανησυχίες και περιβαλλοντική συνείδηση, που στηρίζει έμπρακτα τις ιδέες και τις δράσεις της ομάδας μας. Μόνιμοι κάτοικοι Ραφήνας, συστρατεύονται μαζί μας για μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη με δήμαρχο τον επικεφαλής της παράταξής μας Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Ο Δημήτρης Καρασταμάτης γεννήθηκε το 1959 στην Αγία Παρασκευή. Σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις πολιτικές επιστήμες και τις δημόσιες σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εξειδικεύεται στον τομέα του διεθνούς εμπορίου. Εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Ραφήνα το 2013, αφού εργάστηκε στο Παρίσι επί δύο δεκαετίες. Η ενασχόλησή του με τα κοινά προέκυψε από την ανάγκη του να προσφέρει στον τόπο μας, προς όφελος όλων και κυρίως της νέας γενιάς.

Για την απόφασή του να στηρίξει τον Ανδρέα Βασιλόπουλο δηλώνει: «Θέλω να καλέσω όλες και όλους να συμπορευθούν σε αυτό τον αγώνα με γνώμονα το κοινό καλό που περνάει από τον αλληλοσεβασμό, την αγάπη για το περιβάλλον ,την αρμονική συνύπαρξη και την προβολή των πολιτιστικών μας θησαυρών. Και όλα αυτά με κύριο πυλώνα τους νέους μας γιατί πάνω σε αυτούς πρέπει να χτίζεται το μέλλον! Είμαι υπέρμαχος της ουσιαστικής συμμετοχής των νέων στα κοινά!»

Η Βαλερί Βασιλικού γεννήθηκε στη Γαλλία και κατοικεί μόνιμα στη Ραφήνα από το 2006, ενώ έχει οριστεί από τη Γαλλική Πρεσβεία ως υπεύθυνη επικοινωνίας των Γαλλόφωνων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής με το Γαλλικό προξενείο σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Παράλληλα είναι μέλος της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Σπούδασε Hotel Management στη Γαλλία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Hotel Ergonomic Design. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον τομέα του εργονομικού σχεδιασμού ξενοδοχείων σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ σήμερα ασχολείται ενεργά με το περιβάλλον ως σύμβουλος οικολογικών λύσεων. Ένας χρόνος ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ανατολικό Τιμόρ άλλαξε τον επαγγελματικό προσανατολισμό της προς την αειφόρο ανάπτυξη και της έμαθε, όπως επισημαίνει η ίδια, την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Καρασταμάτη, αγωνίζεται καθημερινά με ''πράσινες δράσεις'' και φιλοζωική φιλοσοφία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ έχει δηλώσει ότι αποφάσισε να υποστηρίξει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος τον Ανδρέα Βασιλόπουλο γιατί ενστερνίζεται τις ίδιες απόψεις.

Για την υποψηφιότητά της αναφέρει: «Τη δουλειά που κάνει η φύση για εμάς, δεν μπορούμε να την αντικαταστήσουμε μόνο με τεχνολογία. Αν καταστρέφουμε το περιβάλλον που ζούμε, εμείς θα εξαφανιστούμε. Αυτό που χρειάζεται είναι κοινή λογική και μακροχρόνια πρόβλεψη για να εξασφαλίσουμε ήπια βιώσιμη ανάπτυξη σε υγιείς συνθήκες για τις επόμενες γενιές και -γιατί όχι- για να γίνουμε παράδειγμα για τους άλλους!»