iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Πώς βγάζουμε
σπασμένο κλειδί
από κλειδαριά


Πώς βγάζουμε ένα σπασμένο κλειδί από την κλειδαριά...

Βλέπετε ένα κομμάτι του κλειδιού να προεξέχει από την κλειδαριάΤότε είστε τυχεροίΧρησιμοποιήστε λίγο λάδι ή WD-40 για να γρασάρετε την κλειδαριάΣε εμάς αρέσει να χρησιμοποιούμε το WD-40 αφού έχει τομακρύ σωληνάριο το οποίο μας διευκολύνει να ψεκάσουμε μέσα στην κλειδαριάΡίξτε αρκετό λάδι και προσπαθήστε να ψεκάσετε ανάμεσα στο κλειδί και στον κύλινδροΑφού λαδώσετε καλά την κλειδαριάχρησιμοποιήστε μια πένσα για να τραβήξετε το κλειδί.

Όταν έχει μείνει βαθιά

Είναι το κλειδί σας σφηνωμένο και δεν μπορείτε να το πιάσετεΜην απογοητεύεστε, μπορεί να υπάρχει λύσηΑν είναι εφικτό χρησιμοποιήστε έναν δυνατό μαγνήτη για να τραβήξετε το υπόλοιπο του κλειδιούΤο πρόβλημα αυτού του κόλπου είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν έναν τόσο ισχυρό μαγνήτηαλλά ακόμα και Ααν έχετε το κλειδί μπορεί να παραμείνει σφηνωμένοΈνα άλλο κόλπο είναι να βάλετε λίγη κόλλα στο άλλο μισό του κλειδιού και να προσπαθήσετε να το ξανακολλήσετεΠεριμένετε για λίγο και στην συνέχεια προσπαθήστε να το τραβήξετε.

Αν αυτά τα κόλπα δεν δουλέψουν, μην απελπίζεστε

Για αυτή την μέθοδο θα χρειαστείτε ένα πολύ μικρό πριόνι από σέγα (είδος πριονιού). Βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε μια τέλεια μεταλλική λεπίδα και με δόντια σε καλή κατάσταση. Χρησιμοποιήστε μια πένσα για να κόψετε το πριόνι με τρόπο ώστε να έχει δόντια στην άκρη και να μην είναι λείο. Βεβαιωθείτε ότι στο τέλος του πριονιού υπάρχει ένα μεγάλο δόντι το οποίο θα χρησιμοποιήσετε σαν αγκίστρι.

Πως δουλεύει

Βάλτε την λεπίδα μέσα στην κλειδαριά με τα δόντια να κοιτάνε προς την μεριά σας σαν να είναι μικρά αγκίστριαΑυτό θα κάνει το πριόνι σαν ένα καλάμι ψαρέματος στην προσπάθεια σας να τραβήξετε το κλειδί έξω από την κλειδαριάΜετακινείστε την λεπίδα πάνω κάτω και προσπαθήστε να βγάλετε το κλειδίΜπορεί ναπάρει λίγη ώρααλλά μόλις το πιάσετε καλά το κλειδί θα πεταχτεί έξω.

Πετάχτηκε το κλειδί από την κλειδαριάΤέλειαΤώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα άλλο κλειδί και να ανοίξετε την κλειδαριάΑν δεν έχετε δεύτερο κλειδί, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν κλειδαρά για να αντικαταστήσει το σπασμένο σας κλειδίΑυτό γίνεται όμως μόνο αν έχει σπάσει καθαρά στην μέσηΣε διαφορετική περίπτωση, πιθανώς θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε την κλειδαριά.