iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

6.000 κεραυνούς
έφερε η ''Ωκεανίς''
σε μία ημέρα


Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία, που πλήττει τη χώρα με χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους, ενώ η πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από την αρχή της ημέρας έχουν καταγραφεί σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών περίπου 6000 κεραυνοί. 

256 κλήσεις στην Πυροσβεστική 

Σε 256 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, από τις 6:00 το πρωί έως αυτή την ώρα, για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αφαίρεση αντικειμένων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδικότερα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από την Αττική, για παροχή βοήθειας ανέρχονται έως τώρα σε 90 και σε 54 για αφαίρεση αντικειμένων, ενώ στην περιφέρεια είναι 22 και 6, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική κατά το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, η υπηρεσίασε όλη την επικράτεια, δέχθηκε 147 κλήσεις για κοπές δέντρων και 109 κλήσεις για απομακρύνσεις αντικειμένων.