iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Βιβλική καταστροφή
στην Κρήτη από
την ''Ωκεανίδα''


Βιβλική ήταν η καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ωκεανίς» στην Κρήτη, που χθες Δευτέρα σφυροκοπήθηκε από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες.

Ένας 61χρονος βοσκός αγνοείται στον Αποκόρωνα, σε Χανιά και Ρέθυμνο φούσκωσαν ποτάμια και χρειάστηκε να εκκενωθούν οικισμοί, ενώ κατέρρευσαν επτά γέφυρες, δύο από τις οποίες εντελώς. 

Ο 61χρονος κτηνοτρόφος χάθηκε στον Εμπρόσνερο του δήμου Αποκορώνου, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, πιθανότατα από τα νερά ορμητικού χειμάρρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινείτο με αγροτικό αυτοκίνητο και προσπαθούσε να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, χωρίς όμως να βρεθεί ο ίδιος. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ από την Αθήνα έφθασαν χθες εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην αγωνιώδη αναζήτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται και με πλωτά μέσα που διατέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρείται η πτήση drones που είχαν αξιοποιηθεί και στην πρόσφατη επιχείρηση στον Γεροπόταμο στη Μεσαρά.

Υπενθυμίζεται πως ο 61χρονος αγρότης, πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε χθες και ενώ μαινόταν τα καιρικά φαινόμενα να διασχίσει με το αγροτικό αυτοκίνητό του τον χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Εμπρόσνερου από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Στον Δήμο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός Πλατανιάς φούσκωσε επικίνδυνα και σε περίπτωση υπερχειλισης θα «έμπαινε» μέσα σε κατοικημένα. Συνολικά 44 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και τους δόθηκε η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας, για απόψε τουλάχιστον, σε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου.