iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 22 Αυγούστου 2019

Σπύρος Πάντζας:
''Απαντάμε
με έργα''

Κορυφαία στιγμή στην διοίκηση ενός φορέα και μάλιστα δημόσιου, είναι ο απολογισμός πεπραγμένων.

Ως εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ευρώπης και ενώ διανύουμε τον πέμπτο χρόνο στο τιμόνι οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για το τι κάναμε μέχρι σήμερα. Γνωρίζω πως είναι κάπως άχαρο να χρησιμοποιείς αριθμούς , όμως είναι ο πιο εύκολος και σύντομος τρόπος απεικόνισης της διαμορφωμένης κατάστασης.

Θα ξεκινήσω λοιπόν με το τεχνικό πρόγραμμα για την βελτίωση , την ενίσχυση και την ανέγερση αθλητικών υποδομών που ουσιαστικά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και με γνώμονα την «κρίση» αφέθηκαν στο έλεος του θεού. Παρέμειναν στην πλειοψηφία τους ασυντήρητες για πολλά χρόνια και άλλες εγκαταλείφθηκαν εντελώς . Ξεκινήσαμε λοιπόν μια επίπονη διαδικασία και με τη συνεργασία των 66 δήμων της Αττικής φτάσαμε σήμερα να έχουμε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας Αττικής 110 έργα και 14 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 198 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα 13 έχουν ολοκληρωθεί, 21 ήδη εκτελούνται, 15 είναι δημοπρατημένα και 28 βρίσκονται στην διαδικασία προ της δημοπράτησης.

Σε αυτές τις κατηγορίες βρίσκονται άλλωστε και το νέο γήπεδο Ραφήνας, αλλά και η αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα του Π. Σκούφος.

Δεν παραμείναμε όμως σε αυτά. Καταμεσής της κρίσης ,πετύχαμε σημαντικότατη στήριξη και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αλλά και του επαγγελματικού αθλητισμού. Σταθήκαμε δίπλα στις ελληνικές ομοσπονδίες και στα σωματεία καθώς συμμετείχαμε σε πάνω από 200 αθλητικές δράσεις. 63 διεξήχθησαν μέσα στο 2018. Συμβάλαμε ουσιαστικά στην ελλιπή χρηματοδότηση των ομοσπονδιών για την ανάπτυξη των αθλημάτων τους. Κατορθώσαμε στα δύσκολα αυτά χρόνια να δούμε πολλές φορές την Ελληνική σημαία να κυματίζει στις πρώτες θέσεις σε κάθε μεριά της γης και να πλημμυρίζουμε υπερηφάνεια. Ήταν μια συνολική προσπάθεια στην οποία βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας. Συνδιοργανώσαμε δεκάδες κορυφαίες αθλητικές δράσεις εθνικού και διεθνούς επιπέδου. Διοργανώσαμε αγώνες σε συνεργασία με πανεπιστήμια , συλλόγους και δήμους προς όφελος των πολιτών της Αττικής και δώσαμε την ευκαιρία στους αθλητές μας να προετοιμαστούν καλύτερα.

Αφήνουμε παρακαταθήκη στην επόμενη διοίκηση ένα τεράστιο όγκο δουλειάς, έχοντας βάλει την υπογραφή μας με ανεξίτηλο μελάνι.

Χιλιάδες ώρες εργασίας έχουν δαπανηθεί και θεωρώ πως δεν πήγαν χαμένες. Αλλά επειδή όλα αυτά δεν έγιναν από έναν άνθρωπο πρέπει να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, των οραμάτων μας και όσους συνεχίζουν να παλεύουν για να παραδώσουμε στους πολίτες αυτά που έχουν ανάγκη.

Εργαστήκαμε δυναμικά, δημιουργικά,υπεύθυνα, και προπάντων με ανιδιοτέλεια, αποδεικνύοντας πως στον τομέα του αθλητισμού κάναμε την σωστή επιλογή. Απαντήσαμε με έργα ,όχι με εντυπώσεις . Φεύγω λοιπόν με το κεφάλι ψηλά και γεμάτος εμπειρία. Ο στόχος επετεύχθη. Νοιώθω δημιουργικός , ικανός , ελεύθερος , νοιώθω ζωντανός. Δηλώνω έτοιμος για την επόμενη μάχη, την επόμενη πρόκληση, αυτή της ανάδειξης και αξιοποίησης του τόπου όπου ζω και αγαπώ. Αισθάνομαι νικητής γιατί πάω εκεί που μου λέει η καρδιά μου . Και η καρδιά μου με οδηγεί “ψηλά”.

 

Ο Σπύρος Πάντζας είναι εντεταλμένος Σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

και υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr